La Fiscalia investiga TV3 per una broma del Mag Lari sobre el castellà

Disfressat de calamar, el mag va dir a una nena que li parlaria en espanyol per semblar "més dolent"

Imatge del capítol que ha denunciat la plataforma Hablemos Español (TV3)

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació arran d’una denúncia de l’associació Hablamos Español per l’emissió a TV3 d’un programa on el Mag Lari va dir: “Parlo en castellà, que així semblo més dolent”.

Segons ha avançat El Mundo, la investigació se centra en la televisió i els responsables del programa després que l’associació va presentar una denúncia en considerar-lo “un delicte d’odi”.

Al programa L’Au Pair apareixen famosos fent de cangur de nens que no coneixen: en el capítol del 17 d’agost, Lari juga amb dos nens disfressats amb una màscara i uns guants i diu: “Sóc el calamar gegant, vinc a menjar-me la princesa. Parlo en castellà, que així semblo més dolent”.

Fonts de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han explicat que la Fiscalia encara no els ha notificat aquesta investigació, i que no comparteixen el seu “plantejament”.

Els denunciants sostenen que aquesta escena pot suposar un presumpte delicte d’incitació a l’odi i afirmen que “quan s’identifica amb el mal i el monstruós l’ús de la llengua espanyola, s’està transmetent als nens aquesta cultura de l’odi”.

(Visited 320 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari