Quin càrrec de la Generalitat guanya el sou públic més alt?

Pere Calvet, director general de FGC
Pere Calvet, director general de FGC

Pere Calvet, el director general de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), és càrrec català que percep el sou públic més elevat, segons les taules retributives publicades per la Generalitat de Catalunya, corresponents a alts càrrecs i personal eventual, per una banda, i a personal directiu d’entitats del sector públic, per una altra.

Calvet, que pertany a aquest segon grup, guanya 147.754,56 euros anuals, el mateix sou oficial que tenia durant l’anterior legislatura. El president de la Generalitat d’aleshores, Quim Torra, el superava amb un sou de més de 153.000 euros, però ara Calvet supera la retribució del president Pere Aragonès, el qual percep 130.250,60 euros anuals.

La relació de les retribucions dels directius de les entitats del sector públic català ha estat actualitzada aquest mes de setembre, gairebé dos mesos i mig després que la Generalitat posés al dia les xifres dels alts càrrecs i el personal eventual.

Després de Calvet, i ben a prop de la xifra que correspon al president Aragonès, destaca el sou de 126.270,78 euros de la gerent del Consorci Mar Parc de Salut de Barcelona, Olga Pané. Amb 123.927,02 euros anuals hi ha el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), Joan Xavier Comella, mentre que Isaac Peraire, com a director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), té un sou de 118.594,14 euros. Marta Subirà, presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat, se situa en els 117.826,80 euros, i Adrià Comella, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, té un salari de 117.300,06 euros.

Tots ells cobren més que els consellers i el vicepresident Jordi Puigneró, que guanyen 115.517,04 euros, i als quals també superen els alts càrrecs del sottogoverno Núria Cuenca, que és la secretària general del Departament de la Presidència, Francesc Esteve Balagué, el director del gabinet jurídic de la Generalitat, Xavier Bernadí, el secretari del govern, i Joan Ridao, el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, que tenen sous de 117.452,94 euros.

Amb salaris una mica superiors als dels consellers també hi ha el director del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, Joan Martí López, el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità, Pere Torres, i el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Ramon Cunillera: tots ells superen els 116.000 euros anuals.

En unes xifres semblants es mou també la cúpula de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corpo, Núria Llorach, té un sou de 116.844,79 euros anuals, mentre que cobren 116,038,89 euros el director de TV3, Vicent Sanchis, el seu homòleg de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, el director d’Explotació i Enginyeria de la CCMA, Amadeu Gassó, i el director d’Estratègia i Recursos Humans de la Corpo, Andreu Joan Martínez.

Un altre dels sous públics que gairebé iguala els dels membres de l’executiu autonòmic català és, precisament, el d’un exconseller, Miquel Buch, a qui li correspon ara un sou de 115.514,32 euros anuals com a president d’Infraestructures.

(Visited 870 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari