Puigdemont: “Estic content del resultat final”

El líder de Junts està a favor del diàleg, però no veu possible cap negociació amb el Govern central

El Síndic d'Alguer, Mario Conoci, l'expresident Carles Puigdemont, l'advocat Gonzalo Boye, i el cap de l'oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut en roda de premsa després d’haver estat detingut el dijous a Sardenya i posat en llibertat el divendres, i s’ha mostrat satisfet amb el desenllaç dels fets. El líder de JxCat ha reconegut que ha passat “unes hores difícils”, però ha comentat que era una situació previsible tenint en compte el que “Espanya està fent els últims anys per impedir la nostra llibertat”.

En una compareixença conjunta amb el Síndic d’Alguer, Mario Conoci, l’advocat Gonzalo Boye, i el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, l’expresident ha afirmat estar “content del resultat final perquè tota la nostra argumentació politicojurídica s’ha demostrat que era ferma”. També ha assenyalat que “la justícia italiana ha trigat només unes poques hores a prendre una decisió que Espanya porta quatre anys sense prendre”, i ha recordat que Bèlgica, Alemanya, el Regne Unit i França han pres decisions similars a Itàlia.

Respecte a la taula de diàleg. Puigdemont ha aclarit que “una cosa és el diàleg, i una altra són les negociacions” i, en aquest sentit, ha assenyalat que ell veu la primera opció “però no la segona”. El líder de JxCat ha recordat que “hi ha una part important de l’independentisme que no és asseguda a la taula”, i ha interpretat que “el Govern espanyol només vol parlar amb aquells que li donen suport parlamentari”. “Potser per això té tant d’interès a interferir en la justícia”, ha afegit.

L’expresident català ha reafirmat la seva idea de seguir “amb la lluita” per assolir la independència de Catalunya i ha assegurat que “no ens rendirem”. D’altra banda, Puigdemont ha anunciat que dilluns tornarà a Brussel·les per reprendre l’activitat parlamentària i que el 4 d’octubre es desplaçarà fins a la Cort d’Apel·lació de Sàsser per assistir a la vista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.