El Govern, unit, exigeix la “posada immediata en llibertat” de Puigdemont

Aragonès anuncia que viatjarà a Sardenya aquesta tarda amb Puigneró per fer costat a l'expresident

Compareixença del president Aragonès amb els consellers del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat la cohesió entre els dos socis de Govern, ERC i JxCat, davant la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Sardenya. Després de la reunió extraordinària d’aquest matí, en una roda de premsa amb tots els consellers, Aragonès ha exigit “la posada immediata en llibertat” de Puigdemont i ha fet una crida perquè “institucions, partits i ciutadania” treballin “més units” per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació.

El cap de l’Executiu català ha relacionat la detenció de l’expresident amb “una mostra que la repressió de l’Estat espanyol”, a parer seu, “no s’atura”, i ha acusat Espanya d'”enganyar el tribunal europeu i incomplir el dret de la Unió Europea”.

“És evident que aquests fets no ajuden gens al procés de resolució del conflicte polític, no afavoreix a generar les condicions que afavoreixin la confiança entre les parts”, ha assenyalat Aragonès, que ha exigit tot seguit “la retirada de les ordres de detenció contra el president Puigdemont i el conjunt de persones represaliades”.

Aragonès ha assegurat que el Govern català “seguirà insistint que la solució és l’amnistia i l’autodeterminació”, i ha advertit que no descansaran “fins a acabar amb totes les causes obertes i fer tornar els exiliats lliures”. Com a mostra del seu suport a Puigdemont, el president ha anunciat que aquesta tarda es desplaçarà a Sardenya amb el vicepresident, Jordi Puigneró,  “per fer costat” al líder de Junts. També hi viatjaran la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la secretària adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i l’eurodiputada republicana Diana Riba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides