El Govern, unit, exigeix la “posada immediata en llibertat” de Puigdemont

Aragonès anuncia que viatjarà a Sardenya aquesta tarda amb Puigneró per fer costat a l'expresident

Compareixença del president Aragonès amb els consellers del Govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat la cohesió entre els dos socis de Govern, ERC i JxCat, davant la detenció de l’expresident Carles Puigdemont a Sardenya. Després de la reunió extraordinària d’aquest matí, en una roda de premsa amb tots els consellers, Aragonès ha exigit “la posada immediata en llibertat” de Puigdemont i ha fet una crida perquè “institucions, partits i ciutadania” treballin “més units” per aconseguir l’amnistia i l’autodeterminació.

El cap de l’Executiu català ha relacionat la detenció de l’expresident amb “una mostra que la repressió de l’Estat espanyol”, a parer seu, “no s’atura”, i ha acusat Espanya d'”enganyar el tribunal europeu i incomplir el dret de la Unió Europea”.

“És evident que aquests fets no ajuden gens al procés de resolució del conflicte polític, no afavoreix a generar les condicions que afavoreixin la confiança entre les parts”, ha assenyalat Aragonès, que ha exigit tot seguit “la retirada de les ordres de detenció contra el president Puigdemont i el conjunt de persones represaliades”.

Aragonès ha assegurat que el Govern català “seguirà insistint que la solució és l’amnistia i l’autodeterminació”, i ha advertit que no descansaran “fins a acabar amb totes les causes obertes i fer tornar els exiliats lliures”. Com a mostra del seu suport a Puigdemont, el president ha anunciat que aquesta tarda es desplaçarà a Sardenya amb el vicepresident, Jordi Puigneró,  “per fer costat” al líder de Junts. També hi viatjaran la presidenta del Parlament, Laura Borràs, la secretària adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, i l’eurodiputada republicana Diana Riba.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.