Sánchez: “Ni el referèndum ni l’amnistia són possibles”

El president espanyol demana "treballar sense pressa i sense termini"

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat que “ni el referèndum ni l’amnistia és possible”, considerant que les prioritats de la societat catalana “ara són unes altres” que vincula als problemes que ha generat la pandèmia de la covid-19 i la crisi econòmica que ha comportat. Sánchez ha fet aquestes declaracions al Palau de la Generalitat, després de reunir-se dues hores amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, reunió prèvia a la de la taula de diàleg entre el govern central i el català.

El president Sánchez ha dit que ara “cal treballar sense pressa i sense terminis perquè les posicions estan molt allunyades”. Sánchez ha afirmat que avui les relacions Estat-Generalitat són millors que fa deu anys, afirmant que “no arreglarem ara el que es va espatllar fa deu anys”. El president espanyol considera que la societat catalana “no pot sofrir majors esquinçaments”, posant sobre la taula la possibilitat que la resta d’Espanya també opini sobre el conflicte entre institucions: “Vivim junts i hem de decidir junts, no sols una part d’Espanya”.

Sobre el fet a la reunió d’avui entre el govern central i el govern català, i la primera en la qual participa l’executiu del republicà Pere Aragonès sense participació dels seus socis de govern de JxCat, Sánchez ha mostrat el seu “respecte” a la decisió d’Aragonès de limitar la presència de Junts a la taula de diàleg a membres de la formació que estiguin en el govern de la Generalitat.

En aquest context, Pedro Sánchez ha afirmat que el seu executiu ha decidit ajornar qualsevol decisió sobre l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat “per la falta de consens” en el govern català, acusant-lo de no tenir “una posició madura”. L’ajornament de les inversions d’AENA a l’aeroport del Prat ha provocat el darrer enfrontament sobre les inversions de l’Estat a Catalunya entre l’executiu central i el català.

(Visited 88 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari