TV3 ja escalfa l’assemblea amb fitxatges de ‘luxe’ per a l’’Onze’

L'espai estrella d'Esports 3 dona d'alta a diversos nous col·laboradors, l'única missió dels quals és insultar a Bartomeu

Vicent Sanchis, director de TV3
Vicent Sanchis, director de TV3

En vigílies de la convocatòria de l’assemblea ordinària, que es fixarà aquest dijous en la reunió de junta directiva, el motor mediàtic de la junta de Joan Laporta ja s’ha posat en marxa. O millor dit, s’ha disparat de manera descontrolada, especialment des de TV3, televisió obertament laportista amb una redacció d’esports educada en el rigorós compliment de les pautes imposades per un director completament lliurat a la causa com és Vicenç Sanchis, fan de Laporta i encara més de Jaume Roures.

En l’assemblea que probablement s’assenyalarà per a mitjans o finals d’octubre, gairebé segur coincidint amb el Barça-València de Lliga, el cap de setmana del 16 o el 17 del mes pròxim, la directiva necessita guanyar el que Laporta no ha estat capaç d’aconseguir amb la seva estàtica i indiferent gestió al capdavant del club des de la seva presa de possessió el 17 de març. Necessita que aquesta acumulació de pèrdues per culpa de la seva inacció (481 milions) es carregui a compte de la junta anterior, o a qui sigui, menys a ell.

TV3 té un pla, a través sobretot del seu programa nocturn, Onze, que ha obert les portes a tota una col·lecció d’intervencions, sigui en plató o per vídeo-trucada, destinades diàriament i exclusivament a insultar a l’expresident Josep Maria Bartomeu, una exhibició de falta de respecte i de mala educació no només contra la junta anterior, i especialment àcida i cruel contra Bartomeu, sinó també contra els socis del FC Barcelona que no comparteixen aquesta cacera com un joc en el qual tot val i tot està permès.

La llum verda per a aquest carnestoltes de petites feres mediàtiques prové de la direcció de TV3, en coordinació amb el mateix Alex Santos, director de Comunicació del FC Barcelona, que també ha activat altres ressorts al seu abast, com la manipulada informació provinent de l’agència EFE o la Cadena SER, a través de Sique Rodríguez, també alineats en el mateix front pels diferents interessos personals i/o relacionats amb els seus mitjans i la comercialització dels seus continguts.

El nou Onze d’Esports 3 és ara presentat Xavi Valls en substitució de Francesc Garriga, protagonista d’un inigualable festival electoral al llarg de la temporada 2020-21 que li ha valgut la corresponsalia estrangera a Washington de Catalunya Ràdio. Els seus monogràfics a favor de la candidatura de Joan Laporta, finalment la guanyadora, van servir al candidat, però no a un canal com Esports 3, d’audiència molt residual, ni a un programa com Onze, que segueix sense enlairar-se del tot.

En aquesta nova etapa, personatges com Andreu Ginola, un dels presentadors de La Sotana, refugi de Piqué quan vol deixar anar la llengua i oferir la pitjor imatge de si mateix, té ara la seva pròpia secció dedicada exclusivament a vilipendiar a Bartomeu. “El seu Barça és una porqueria”, ha dit, moderant el llenguatge més directe que empra en els seus tuïts: “Tot el que toca Bartomeu ho converteix en merda, no una merda qualsevol sinó en una puta merda”. Mèrits que han cridat l’atenció de TV3 per a convertir-lo en un col·laborador fix.

Un altre fitxatge és el d’un personatge no menys irrespectuós, també amic de les paraulotes, que aquesta setmana, per exemple, va arribar a dir que Koeman podria entrenar igual amb els braços amputats. El ‘graciós’ ‘Tío Faja’ presta serveis en els programes esportius de SER Catalunya, en el ‘Què t’hi jugues’ que dirigeix Sique Rodríguez, també pertanyent a aquest clan periodístic del laportisme, militant i impenitent que, de cara a l’assemblea, ha realitzat noves promocions amb Bartomeu com a protagonista.

“Si encens una espelma davant d’un mirall i dius tres vegades Barçagate se t’apareix Bartomeu rient…”, diu una veu atemorida mentre de fons s’escolta una música de pel·lícula de terror. En una altra, directament, s’escolta el següent missatge: “El programa que provoca malsons en l’anterior directiva de Barça…” El responsable de l’espai, segons circulen algunes informacions de crèdit, podria estar tenint accés a informació privilegiada del cos de Mossos d’Esquadra per un canal que s’està investigant per si pogués demostrar-se una vinculació amb determinats interessos i una utilització poc ètica, o no del tot fefaent, amb el contingut real d’aquestes informacions.

En qualsevol cas, l’exportació del ‘Tío Faja’ a la televisió pública de Catalunya respon a aquesta connexió organitzada de l’entorn mediàtic del laportisme. I, per si no hi hagués suficients convidats que ja passen per Onze amb la lliçó perfectament apresa, aquesta setmana passada encara ha aparegut una altra d’aquestes ‘al·lucinacions’ en la figura de Francesc Doménech, mostrant mocadors que diu que “fan mala olor” perquè van estar en mans dels directius de Bartomeu. Aquest és el nivell.

Uns altres youtubers com Adrián Sánchez o Víctor Palacios estan cridats a escalfar la històrica assemblea en la qual Laporta pretén condemnar a Bartomeu a la foguera d’una acció de responsabilitat, sense suport comptable ni estatutari, però basada en la set de sang i de venjança de socis que no deixaran d’escoltar, dia i nit, per tots els canals possibles, que Bartomeu n’és l’únic i gran culpable de tots els mals del club.

El més qüestionable dels papers el juga igualment la televisió i la ràdio públiques catalanes amb espais i convidats expressament cridats a participar amb aquestes armes  grolleres, desagradables i tretes de mare i de context amb l’únic propòsit de conduir a Joan Laporta a la victòria final de l’assemblea. El denominador comú del seu discurs no és, lògicament que Laporta va guanyar les eleccions enganyant els socis i a Messi, sabent que era del tot impossible, sense ingressos, mantenir-lo a preu de millor jugador del món. El que afirmen, repeteixen i insisteixen és que l’adéu de Messi és només culpa de Bartomeu.

També va ser Bartomeu qui va rebutjar els diners de CVC que permetia inscriure’l? Per a aquesta resposta cal pensar o actuar amb independència, dues coses del tot prohibides en aquest model de  governança mediàtica del nou laportisme.

Curiós el tuït d’un relativament popular personatge que es fa dir ‘Dongcast’: “Continuen aflorant comptes amb ínfims seguidors i un parell de tuïts desqualificant algunes opinions. Bloquejades totes, per descomptat. Però lleig, lleig. Així no Àlex Santos”.

Un altre Barçagate? Segur que aquesta pista no la seguirà cap periodista…

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.