Alcaldes del PDECat registren la marca Junts cara les pròximes municipals

Intenten evitar que es presentin candidatures de JxCat als seus municipis i trenquin el vot postconvergent

Eleccions

Alcaldes i alcaldables del PDECat han registrat la marca Junts per evitar que a les pròximes eleccions municipals a Catalunya, previstes per al 2023, es presentin llistes electorals amb aquestes sigles des de JxCat. Els alcaldes del partit demòcrata argumenten que pretenen evitar el trencament de vot dels votants postconvergents, segons avança l’Ara. Això passa després que a les passades eleccions al Parlament del 14 de febrer, JxCat i el PDECat, dues formacions sorgides de la desapareguda Convergència Democràtica, no concretessin una candidatura conjunta. Això va provocar que el PDECat és quedés sense representació a la cambra catalana.

Alcaldes com el de Martorell, Xavier Fonollosa; el de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; Jaume Dulsat, que lidera Lloret de Mar i va encapçalar la candidatura del PDECat a Girona; Marc Castells, d’Igualada; Josep Llopart, de Piera, així com el líder del grup municipal de Figueres, Jordi Masquef, entre d’altres, han registrat tots la marca local de Junts. Amb aquesta acció s’asseguren que podran repetir a les pròximes eleccions municipals amb el nom de Junts per i el nom del municipi en qüestió, al mateix temps que posen més difícil a JxCat que presenti una llista alternativa.

Alguns dels electes consultats afirmen que és una decisió pròpia i que l’únic que han volgut fer ha sigut assegurar-se que el seu projecte local té continuïtat, i que encara hi ha temps per negociar amb les direccions nacionals del PDECat i de Junts. Un dels escenaris, apunten a l’Ara, seria que es presentessin en l’àmbit local com un partit propi i que després firmessin un conveni amb Junts per poder sumar als consells comarcals o a les diputacions. O que fessin el mateix amb el PDECat. O amb les dues formacions en funció de la correlació de forces dins de cada grup local.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides