Dimiteix la vicerectora de la UPC que vol “contenidors cremats”

El rector Daniel Crespo n'accepta la renúncia, que considera un "acte de generositat" adduint que "interpretacions" poden "afectar la institució"

Núria Pla
Núria Pla

Daniel Crespo, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha anunciat aquest dilluns que ha acceptat la dimissió de Núria Pla com a vicerectora de Qualitat i Política Lingüística, una decisió que aquesta doctora en matemàtiques ha adoptat després de les crítiques que ha rebut per haver publicat a Twitter, durant la Diada d’enguany, que tenia “ganes de foc, de contenidors cremats i d’aeroport col·lapsat”.

Crespo ha explicat que Pla ha renunciat aquest dilluns “per tal d’evitar que les interpretacions d’una piulada publicada al seu compte personal de Twitter puguin afectar la institució”. El rector de la UPC ha afegit que ha acceptat la dimissió de Pla “tot agraint la feina feta durant aquests mesos i l’acte de generositat cap a la Universitat”.

En el mateix missatge, publicat a Twitter, Crespo ha afirmat que la UPC “és plural, diversa i treballa per a la construcció d’una societat més lliure, democràtica, justa i cohesionada”. Crespo és afiliat de la Intersindical-CSC i va ser coordinador d’universitats de l’ANC.

El tuit de Pla havia generat reaccions de rebuig a les xarxes, entre les quals les de polítics com Carlos Carrizosa (Cs), que havia reclamat el cessament de Pla, i Lorena Roldán (PP). Pla ja havia esborrat el seu compte de Twitter les darreres hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.