La Fiscalia diu que Puigdemont no té immunitat al Tribunal de Comptes

Recorda que l'expresident ja no gaudeix d'immunitat, a més que aquesta no és aplicable en un procés administratiu

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

La Fiscalia del Tribunal de Comptes assegura que la immunitat parlamentària de l’expresident català Carles Puigdemont no l’eximeix de la fiança reclamada per l’acció exterior de la Generalitat durant el procés català. En un escrit de vuit folis, a què ha tingut accés Europa Press, el fiscal en cap de sala Miguel Ángel Torres desestima el recurs presentat el passat mes de juliol pel líder independentista.

“Escau indicar que, en relació amb la protecció reconeguda en el Protocol número 7 sobre els privilegis i les immunitats a la Unió Europea, cal assenyalar que no és aplicable a un procediment de naturalesa administrativa, dirigit a determinar l’exigència de responsabilitats comptables”, precisa.

En aquest sentit, a més, el fiscal insisteix que el present procediment “no limita, de cap manera, el dret a la llibertat de moviments del recurrent ni té naturalesa penal o sancionadora”. Puigdemont havia demanat que s’anul·lés la fiança requerida en considerar que “té reconeguda immunitat com europarlamentari” que “arriba a qualsevol instància i jurisdicció, inclòs el Tribunal de Comptes”.

Segons va decidir el Tribunal de Comptes el juliol, 34 excàrrecs de la Generalitat -entre els quals es troben, a part de Puigdemont, Artur Mas i Oriol Junqueras– han de pagar 5,4 milions d’euros de forma solidària per l’acció exterior de la Generalitat.

(Visited 183 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari