Els ecologistes proposen presentar llistes a les pròximes eleccions municipals

Fan una crida a les organitzacions locals a vertebrar-se per actuar contra el canvi climàtic

L’històric partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda (EV-AV), liderat per Santiago Vilanova, fa una crida a les bases del moviment ecologista i ambientalista català per a presentar llistes a les eleccions municipals vinents.  L’objectiu és aglutinar l’electorat, les entitats cíviques i les noves generacions mobilitzades pel canvi climàtic.

En un comunicat, afirma que “hi ha un gran desencís amb els partits polítics tradicionals que quan governen no reaccionen davant l’emergència ecològica”. I esmenta els casos de l’ampliació de l’aeroport del Prat, la proposta dels Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu, l’augment del turisme de masses, l’extensió del 5G, l’ampliació de ports esportius, noves urbanitzacions al litoral…

Segons EV-AV, tots els indicadors fan pensar que el Govern Aragonès no podrà complir els objectius de la Llei de canvi climàtic (2017): el 50% de l’electricitat que ha de ser subministrada per fonts renovables el 2030 i el 100% el 2050. Ara bé, crear 600 Mw d’energia solar fotovoltaica i 400 Mw d’energia eòlica durant una dècada serà una fita impossible sense concertació social.

“Si no empenyem ara i decididament les renovables després del tancament de les nuclears d’Ascó i Vandellòs a partir de 2035, haurem de rebre l’electricitat verda generada en els parcs solars i eòlics de l’Aragó, un fet que comportarà noves línies d’alta tensió fins al Baix Llobregat”, afirmen els ecologistes.

“L’acció local és decisiva per a impulsar aquest canvi de paradigma i per a repensar amb urgència el transport, el consum, l’energia, l’urbanisme, l´habitacle, l’agricultura, el reciclatge… Per això fem aquesta crida tot apel·lant a la responsabilitat política del moviment en defensa del territori i de les dotzenes d’entitats locals i comarcals que el configuren”, assenyala EV-AV.

En el seu comunicat, conclou: “Ha arribat el moment de reaccionar i d’evitar més dispersió de les nostres forces. Defugim tota pretensió hegemònica i posem la legitimitat del nostre partit al servei de les lluites ecologistes i ambientalistes que no tenen una expressió política. Hem d’aconseguir que, finalment, tinguem veu i vot als nostres ajuntaments i alhora als mitjans de comunicació. No podem admetre que les forces alienes a l’ecologisme ens representin i segrestin el nostre ideari sedimentat durant moltes dècades”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.