‘FAQS’ ha costat 300.000 euros a TV3 abans de començar ahir la nova temporada

La CCMA encara no ha fet públic quant ha pagat a Mediapro pel curs 2021-2022 però ja s’ha fet càrrec de les despeses en pantalles de leds, tràvelings, grues i la il•luminació que calen per fer el programa

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, convidat al primer programa FAQS després de les vacances d'estiu

El programa FAQS de la nit dels dissabtes de TV3 va començar la nova temporada aquest 4 de setembre sense que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) hagi fet públic quant cobrarà la productora Mediapro per realitzar-lo. Sí que se sap quants diners ha gastat la CCMA en aportar material i serveis tècnics imprescindibles necessaris per fer-lo. Entre el lloguer dels serveis d’il·luminació, pantalles de leds, una grua i tràveling, el programa que presenta Cristina Puig ha costat a l’erari públic quasi 300.000 euros abans que aquest dissabte es posés en marxa. Una posada en marxa en la qual es va convidar el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i es va intentar rentar la cara als esforços de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per aconseguir que Rússia defensi la independència de Catalunya portant al plató a l’empresari Alexander Dmitrenko. Res de nou, doncs, en l’ús del programa com a eina de propaganda independentista.

El 18 d’agost, la CCMA va formalitzar amb l’empresa Arcoiris Lighting Systems el lloguer dels equips d’il·luminació de FAQS per 174.520 euros (211.169,20 euros, amb IVA). El 28 de juliol havia formalitzat el lloguer de pantalles de leds per 61.800 euros (74.778 euros amb IVA) i el d’una grua i tràveling per 62.985,68 euros (76.212,67 euros amb IVA). El programa que dirigeix Pere Mas es va estalviar, doncs, el pagament d’uns serveis que costen 299.305,68 euros (362.159,87 euros). La temporada 2020-2021, FAQS va costar 1.494.869,18 euros. Caldrà veure si aquesta temporada, la cinquena des de el director de TV3, Vicent Sanchis, va decidir emetre’l, supera el milió i mig d’euros, una fita que havia assolit la temporada 2019-2020 quan va costar 1.506.873,52 euros a l’erari públic.

FAQS era un programa d’El Terrat de Produccions d’Andreu Buenafuente fins que l’empresa Mediapro, de Jaume Roures i Tatxo Benet, la va absorbir. La darrera temporada ja va ser Mediapro qui va facturar la realització del programa, a través d’una nova societat: El Terrat Gestiones XXI.

Un altre programa que també es beneficia de la política de la CCMA de cobrir part de les seves despeses a part del contracte amb la productora corresponent és Està passant. Torna a la graella de TV3 aquest dilluns 6 d’agost. Tampoc no s’ha fet públic quant cobrarà Minoria Absoluta, la productora de Toni Soler, per realitzar-lo, però els prop de 85.000 euros que ha costat el lloguer de pantalles led, videowalls i altres elements de visualització també se’ls estalviarà. Està passant va costar 1.649.163,58 euros la temporada 2020-2021. D’aquí a uns dies sabrem quant costarà la propera, que també serà la cinquena, com FAQS.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “‘FAQS’ ha costat 300.000 euros a TV3 abans de començar ahir la nova temporada”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides