Argimon pretén que el 100% dels escolars rebi la primera dosi abans d’iniciar el curs

El conseller de Salut alerta sobre una sisena onada "molt probable", i critica les aglomeracions de les festes majors

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista a 'Catalunya Ràdio'

Font: @maticatradio

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha marcat com a objectiu que el 100% dels escolars catalans hagi rebut almenys la primera dosi de la vacuna abans que comenci el curs escolar, a mitjans de setembre. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Argimon ha assegurat que el Departament de Salut compta amb els recursos suficients, tant en l’àmbit del personal sanitari com pel que fa a les dosis de les vacunes, per assolir aquest percentatge.

El conseller ha remarcat que “no es pot baixar el ritme” de vacunació, i ha instat els catalans a immunitzar-se. “És un molt bon moment per posar-se aquesta vacuna“, ha assenyalat, i ha explicat que el vaccí disminueix fins a vuit vegades el risc de contagiar-se, una dada molt rellevant tenint en compte que la sisena onada, segons ha comentat, “és molt probable”: “Com més protegits estiguem des del punt de vista de la vacunació, més es podrà controlar aquesta sisena onada”, ha assegurat.

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la petició d’ampliar el toc de queda de 19 a 62 municipis -com proposava la Generalitat- Argimon considera que la vacunació és la “principal” eina per prevenir els contagis. El conseller, però, ha fet una crida a la responsabilitat individual “durant el dia i durant la nit”, i ha lamentat les aglomeracions que s’han produït la darrera setmana a les festes majors, com les del barri de Gràcia, a Barcelona.

Les imatges de Gràcia m’han agradat menys que les dels festivals“, ha admès Argimon, que ha insistit que els darrers no van ser els responsables de la cinquena onada. El conseller ha advertit que “molt probablement hi hagi contagis” ja que “hi havia moltes persones pel que es veu no vacunades, amb poca mascareta i gens de distància”, i que l’impacte d’aquestes accions es veurà “probablement” d’aquí a set o vuit dies.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari