La Comissió Bilateral, tot a punt

La ministra de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, entén que pot ser útil per refer les relacions

Queden 24 hores perquè es reuneixi la Comissió Bilateral entre la Generalitat i la Moncloa. En els últims dies, les dues parts s’han mostrat amb ganes per reprendre el diàleg. Serà la primera reunió que es fa des del 2018.

La nova ministra de Transports i fins fa poques setmanes alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, n’ha parlat avui en una entrevista a La Vanguardia. Diu que la comissió bilateral pot ser molt útil i que s’ha d’aprofitar qualsevol escletxa per refer les relacions amb Catalunya, i recorda que “a Catalunya s’han de refer els ponts que altres van dinamitar”.

Això sí, també marca línies vermelles: ni amnistia ni dret a l’autodeterminació, dues reclamacions que la Generalitat considera indispensables.

D’altra banda, el conseller d’Economia, Jaume Giró, admet que fins ara aquesta mena de reunions no han servit de gaire, però aposta per fer un vot de confiança. En parla avui en una entrevista al diari ARA. La de demà serà la desena reunió de la bilateral des que existeix aquest òrgan, creat per l’Estatut el 2006.

L’última es va fer a Barcelona, el 2018, amb la llavors ministra Meritxell Batet i amb els consellers Ernest Maragall i Pere Aragonès. De fet, totes les trobades de la bilateral fins ara s’han fet amb el PSOE a la Moncloa: durant el mandat del PP no se’n va fer cap.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.