Els bombers donen per estabilitzat l’incendi de Santa Coloma de Queralt

Els treballs de la matinada i la pluja que ha caigut a la zona han permès millorar la situació

Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt
Imatge aèria de l'incendi originat a Santa Coloma de Queralt

Els Bombers de la Generalitat han anunciat a través del seu compte de Twitter que han estabilitzat l’incendi que afecta Santa Coloma de Queralt. En el seu missatge, els bombers afirmen: “Estabilitzem l’incendi forestal de la Conca de Barberà i l’Anoia”.

L’anunci l’han fet els bombers al voltant de les 14h, després que a mig matí ja havien estabilitzat el 90% del perímetre de l’incendi pels treballs que han estat portant a terme al llarg de la matinada tant els Bombers de la Generalitat, com la Unitat Militar d’Emergència i les Agrupacions de Defensa Forestal. En el control de l’incendi també hi ha jugat un paper destacat la pluja que ha caigut a la zona a primera hora del matí.

El foc que ha cremat més de 1.650 hectàrees ha provocat que s’haguessin de confinar diferents veïns de la zona afectada. L’evolució de l’incendi ha permès, però, que s’aixequi el confinament dels municipis de Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles i de Bellprat, com ha confirmat Protecció Civil. També s’ha reobert el trànsit a les carreteres que estaven tallades: la C-37 entre Santa Maria de Miralles i Santa Margarida de Montbui, la B-220 a Santa Coloma de Queralt, la BV-2201 a Bellprat, la TV-2011 a Pontils i la BV-2131 a Santa Maria de Miralles.

Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l’incendi ja ha cremat 1.657 hectàrees de les quals 1.272 pertanyen a terreny forestal, 380 són terreny agrícola i 5 corresponen al sòl urbà. Respecte a l’origen de l’incendi, els agents han descartat que s’hagi produït per causes naturals i consideren que es deu a l’acció de l’home, encara que no s’ha trobat cap indici concloent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides