Ada Colau critica “el toc de queda informal” de la Generalitat

L'alcaldessa de Barcelona ha reconegut que els ajuntaments no disposen dels mitjans suficients per controlar el compliment de les noves restriccions

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (El matí de Catalunya Ràdio)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (El matí de Catalunya Ràdio)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat  el “toc de queda informal” imposat pel govern de la Generalitat aquest dilluns, i ha exigit a l’executiu català més “claredat” sobre les noves restriccions. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha assegurat que “necessitem saber exactament què es pot fer, a quins llocs i fins a quina hora perquè si no hi ha toc de queda no està prohibit estar al carrer de nit”.

“Si és un toc de queda informal, que ho diguin i que no traspassin la responsabilitat als ajuntaments”, ha exigit l’alcaldessa de Barcelona, qui ha reconegut que els municipis no disposen dels “mitjans suficients per controlar” el compliment de les noves mesures.

Colau ha criticat que “les recomanacions són molt ambigües” i ha advertit de l’esgotament de la gent: “La majoria de la població respon bé a les instruccions, però aquestes han de ser precises, deixant el terreny de les recomanacions, les regles han d’estar clares”. L’alcaldessa considera que les noves restriccions no representen un gran canvi respecte a la normativa que hi havia fins ara, “només mitja hora menys” pel que fa a l’horari de bars i restaurants, i ha assegurat que “el problema és que queden desenes de milers de persones als carrers”.

Respecte a les festes de Gràcia -previstes per mitjans d’agost-  i la Mercè -al setembre-, Colau ha assegurat que “no estan en dubte” i s’ha mostrat a favor de què se celebrin. L’alcaldessa de Barcelona, però, ha demanat a la Generalitat que aclareixi les limitacions que imposarà, com per exemple si es podrà menjar i beure o si els assistents hauran d’estar asseguts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides