Santi Vila qualifica Quim Torra de sectari per abandonar-lo davant el Tribunal de Comptes

L'exconseller de Cultura demana acollir-se al fons de 10 milions d'euros de la Generalitat pel cas de Sixena

L'exconseller de Cultura, Santi Vila

L’exconseller de Cultura Santi Vila ha sol·licitat en una entrevista a RAC1 poder acollir-se al fons de 10 milions d’euros que el Govern de la Generalitat ha creat per avalar els imputats en la causa del Tribunal de Comptes, amb motiu de la causa judicial de les obres d’art de Sixena que l’afecta. Vila ha assegurat que no ha rebut cap mena d’ajuda de la Generalitat per la seva defensa, ni econòmica ni jurídica, i que el Govern de Quim Torra va tenir una actitud “sectària”.

“Ningú entén que tinguis un maldecap judicial que pot tenir conseqüències penals i patrimonials per defensar els interessos del país i no t’ajudin senzillament perquè ideològicament penses diferent”, ha lamentat. L’exconseller de Cultura s’ha vist obligat a posar el seu pis com aval pels 216.000 euros que el tribunal d’Osca li reclama per un suposat delicte de desobediència, i ha assegurat que Torra no va mostrar cap interès per ajudar-lo tot i la insistència del líder de JxCat, Carles Puigdemont: “Puigdemont no sabia com més implorar a Quim Torra que fes el favor de deixar de ser sectari i ajudar”.

Vila ha qualificat de “deixadesa de funcions” la gestió que l’expresident Torra va fer sobre l’assumpte i s’ha mostrat més optimista amb la posició que podria prendre el nou Govern, tot i que fins ara no ha rebut cap oferiment de la Generalitat per avalar-lo. “Crec que aquesta legislatura és diferent que l’anterior, hi noto més qualificació tècnica i menys sectarisme”, ha comentat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.