Vicent Sanchis troba normal que es cridi ‘puta Espanya’ als programes de TV3

La presidenta de la CCMA, Núria Llorach, diu al Parlament que si “no ha fet res” davant l’ús d’aquest exabrupte a Està passant o APM és perquè “ha cregut que no era necessari”

Magí García ensenya una imatge a 'Està passant', el16 de juny, on es llegeix 'PUTA ESPANYA'

El director de TV3, Vicent Sanchis, troba normal que es cridi puta Espanya als programes de TV3. Així ho ha afirmat la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, en la resposta a una pregunta de la diputada socialista Beatriz Silva en la comissió de control d’aquest organisme al Parlament. Silva li ha demanat quines mesures ha adoptat la CCMA davant l’ús dues vegades de l’expressió puta Espanya al programa Està passant per part de Jair Domínguez i Magí García i a APM, també per part de Domínguez. A més, li ha demanat si la CCMA es pensava desmarcar d’aquestes actituds. Llorach ha afirmat que “no hem emprès cap acció. Són externs. Quan el director sap que hi ha hagut una contravenció del Llibre d’Estil, ell ho gestiona. Si no ha fet res, és que ha cregut que no era necessari”.

Després d’aquesta afirmació, que ha provocat l’enuig dels diputats de l’oposició, Vicent Sanchis ha callat, donant per bo, per tant, que no considera necessari fer res quan presentadors de TV3 criden o es fan referències a puta Espanya als seus programes.

Aquesta qüestió ja havia sortit en la sessió anterior de la comissió de control. Aleshores, Sanchis va dir que no creia que a la seva televisió s’utilitzessin expressions com puta Espanya. Avui no ho ha negat. No es pot negar l’evidència. El 10 de juny, Joel Díaz, reporter, del programa Alguna pregunta més, de TV3,  va demanar Jair Domínguez que cridés puta España quan fes el seu discurs en recollir el premi que Ràdio Associació de Catalunya va donar al programa de Catalunya Ràdio El búnquer que també presenta. Domínguez va contestar-li que no ho podia fer perquè el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, li ho havia desaconsellat. Díaz li va demanar què és el que no vol el seu advocat que digui i, aleshores, el presentador d’El búnquer va dir que puta España.

Domínguez ha llençat també aquest insult a Està passant i a un altre programa de TV3 que també presenta: Bricoheroes. En aquest darrer, ho va fer després d’ingerir una mica d’heli. A Està passant, quan al programa que dirigeix i també presenta Toni Soler, li van demanar que acabés la frase “cargol treu banya…”.

No ha estat l’únic presentador de l’Està passant que ha utilitzat aquesta expressió insultant pels milions de catalans que se senten espanyols i per les dones que exerceixen la prostitució. Magí García  ho va fer, el 16 de juny, en un espai dedicat a comentar missatges i imatges de Twitter i Instagram. Va mostrar a l’audiència una fotografia d’un gos al costat d’una pintada al terra on es veia una estelada i les paraules “REVOLUCIÓ. PUTA ESPANYA”.

Vicent Sanchis ha anunciat, al Parlament, que ha renovat el contracte d’Està passant una temporada més. Costa una mica més d’1,6 milions d’euros. A més, TV3 ha programat aquest mes de juliol els capítols de Bricoheroes d’aquesta temporada. El puta Espanya té la presència garantida a la televisió de Sanchis i Llorach.

(Visited 458 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Vicent Sanchis troba normal que es cridi ‘puta Espanya’ als programes de TV3”

Feu un comentari