Jaume Giró fitxa Jofre Llombart perquè reparteixi la publicitat institucional de la Generalitat

El fins ara sotsdirector de RAC1 serà nomenat dimarts que ve secretari de Difusió del govern de la Generalitat

Jofre Llombart, proper secretari de Difusió de la Generalitat

Després d’unes quantes setmanes de marejar la perdiu, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha triat Jofre Llombart perquè es faci càrrec de la secretaria de Difusió del govern. És un departament que té pràcticament una única funció, que és repartir entre els mitjans de comunicació la publicitat institucional de la Generalitat. Es tracta d’una partida que no baixa cap any dels 30 milions d’euros i que permet controlar indirectament la informació dels mitjans que se’n beneficien. Llombart era, fins ara, sotsdirector de RAC1, la ràdio del grup Godó, que ha estat any rere any l’emissora més beneficiada per les campanyes institucionals del govern català.

Es dóna la circumstància, doncs, que Llombart, que treballava fins ara a la ràdio que més diners rebia de publicitat institucional, serà el responsable de repartir-la. L’última memòria de la Comissió Assessora sobre a Publicitat Institucional aporta dades del 2018. Aquell any, la Generalitat va distribuir 32.470.529 euros en publicitat oficial, dels quals el grup Godó en va ser el més beneficiat. Dels 4.716.048 euros que va rebre, 2.657.244 euros van anar a parar a La Vanguardia i 1.429.254 euros a RAC1. La segona ràdio que més diners va ingressar per aquest concepte no va ser Catalunya Ràdio, que es va quedar amb 261.678 euros, sinó Ràdio Flaixbac (449.425 euros).

Amb Llombart arriba a la secretaria de Difusió un independentista, autor de dos llibres favorables a la separació de Catalunya de la resta de l’Estat: Desmuntant la caverna (2013) i Doncs, jo ara votaré Sí (2014). El primer el va escriure, segons ell, per desmuntar “els falsos arguments contra la independència de Catalunya”. El segon perquè va sentir la necessitat d’explicar “perquè tants catalans s’han fet independentistes”. El seu perfil de Twitter reflecteix aquest pensament. “Espanya va guanyant 2 a 0 i no ha marcat cap espanyol”, hi escrivia el passat dia 23, comentant el partit de l’Eurocopa entre la selecció espanyola i la d’Eslovàquia. Amb aquest bagatge és evident que els mitjans no independentistes ho tenen complicat per aconseguir anuncis del departament que dirigirà Llombart a partir de dimarts.

Encara no se sap qui l’acompanyarà com a director general. Podria ser algun dels noms que havien sonat fins ara com a possibles secretaris de Difusió: Francesc Pena, Antoni Molons o Núria Llorach. Pena, ex-conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local,  que fa uns dies semblava que tenia el càrrec a la butxaca haurà de buscar algun altre racó de l’administració per col·locar-se. Una opció que ha guanyat molts punts les darreres hores per ocupar la direcció general de Difusió és Anna Cristeto, que quan va ser acomiadada com a directora d’El Periódico de Catalunya es va incorporar a Giró Consultants, Reputation & Strategy, la consultora de l’actual conseller d’Economia i Hisenda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides