Aragonès busca un acord nacional per l’autodeterminació i l’amnistia

A hores d'ara compta amb el suport de JxCat i la CUP però pretén incorporar altres forces polítiques

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat que està treballant per aconseguir aglutinar totes les forces polítiques catalanes possibles per assolir un pacte nacional que tingui per objectiu aconseguir l’autodeterminació de Catalunya i l’amnistia dels independentistes condemnats o fugits de la justícia.

En declaracions a Catalunya Ràdio Aragonès ha afirmat que com a govern català “tenim l’objectiu d’arribar a principis de setembre amb aquest acord nacional per l’autodeterminació i l’amnistia, consolidat, que hi puguem sumar una àmplia majoria del país i anar amb aquesta força a la mesa de negociació la setmana del 13 de setembre”. El president català, però, ha reconegut que a hores d’ara aquesta proposta compta amb el suport dels grups que li van facilitar la investidura, que són els seus socis de govern de JxCat i també la CUP. Aragonès ha assegurat que treballa amb l’objectiu de sumar-hi més adhesions.

El cap de l’executiu català ha declarat que en la reunió que va mantenir aquest dimarts amb el president del govern central van tractar el tema de les reclamacions econòmiques que ha fet el Tribunal de Comptes als líders del procés independentista. En aquest sentit, Aragonès ha afirmat que sobre l’actitud de les institucions de l’Estat envers els líders del procés “vaig copsar que el govern espanyol és conscient que aquesta repressió posa moltes dificultats a una solució acordada”.

Sobre el fet que hi ha qui defensa que per a fer un referèndum sobre la independència a Catalunya caldria una reforma de la Constitució espanyola, Aragonès assegura que “hi ha camins que no passen per la reforma de la Constitució espanyola per fer un referèndum sobre la independència”. El president català, per altra banda, també ha afirmat que no està tancat el fet que el president d’ERC, Oriol Junqueras, quedi fora de la mesa de diàleg entre el govern de l’Estat i el català, tal com va assegurar el president del govern central, Pedro Sánchez. Aragonès ha afirmat que “aquí ningú ha posat vetos a ningú”, afegint que “qui acabi participant o no es decidirà en funció del que sigui més útil”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides