Pere Aragonès pren possessió com a president de la Generalitat

Assumeix el càrrec apostant pel rescat social i econòmic i "amb la voluntat de projectar el país cap al futur"

Pere Aragonès ja és el president de la Generalitat. La imposició del medalló presidencial a càrrec de Quim Torra, un acte simbòlic que representa la continuïtat històrica del càrrec, ha obert una nova etapa a Palau, ara amb ERC al capdavant.

El president de la Generalitat s’ha compromès a “donar-ho tot” per fer possible la construcció d’un camí “cap a la Catalunya pròspera, justa, verda, feminista i plenament lliure que volem per als nostres fills i les nostres filles”.

“Em vaig comprometre a sacsejar el país, que necessita avançar de nou, amb tota la força, tota l’energia i tota la determinació, cap a un futur de prosperitat, de benestar, de llibertat i de felicitat per a tothom; em vaig comprometre a fer inevitable l’amnistia i l’autodeterminació”, ha remarcat. Tot plegat amb l’objectiu final de la república catalana, ha afegit. “Visca Catalunya lliure!”, ha clamat al final.

En una cerimònia amb aforament reduït per complir amb les recomanacions contra la covid-19, Aragonès només ha estat acompanyat per 40 persones, entre les quals hi ha el seu antecessor al càrrec, Quim Torra; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i el líder d’Esquerra, Oriol Junqueras. També hi assistirà el ministre de Política Territorial i Funció Pública i també primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en representació del govern espanyol.

Els consellers d’Aragonès

Al llarg de la jornada s’han confirmat els noms dels consellers que nomenarà demà el president Aragonès. Jordi Puigneró assumirà la vicepresidència, associada a la conselleria de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana. Es convertirà, per tant, en la principal veu de Junts al Govern, fent de contrapès d’Aragonès.

D’altra banda, Laura Vilagrà (ERC) serà la nova consellera de Presidència, Jaume Giró (Junts) d’Economia, Joan Ignasi Elena (ERC) d’Interior, Josep Maria Argimon (Junts) de Salut, Josep González Cambray (ERC) d’Educació, Victòria Alsina (Junts) d’Acció Exterior, Tània Verge (ERC) de Feminisme i Igualtat, Roger Torrent (ERC) d’Empresa i Treball, Teresa Jordà (ERC) d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació, Lourdes Ciuró (Junts) de Justícia, Natàlia Garriga (ERC) de Cultura, Gemma Geis (Junts) de Recerca i Universitats, i Violant Cervera (Junts), de Drets Socials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides