L’acord de govern ERC-JxCat no preveu cap política envers el sector de la comunicació

El partit de Puigdemont es quedarà amb la secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana, que disposa de més de 30 milions d’euros per posar publicitat

Jordi Sánchez i Pere Aragonès, durant la presentació del seu Acord de Govern

Les 46 planes de l’acord de govern signat pel secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, i el president adjunt d’ERC, Pere Aragonès, perquè aquest darrer sigui investit president de la Generalitat, només inclouen dotze línies en l’apartat dedicat als mitjans de comunicació. En aquest apartat no hi ha cap referència a la política que desenvoluparà el pròxim govern de la Generalitat en l’àmbit de la comunicació, cap al·lusió a la funció que han de tenir els mitjans informatius en l’era de les noves tecnologies de la informació.

Vuit de les dotze línies esmentades estan dedicades a la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA), l’ens que depèn de Presidència i gestiona TV3 i Catalunya Ràdio. Aragonès i Sànchez consideren que cal  “enfortir el lideratge de la CCMA com a servei públic de comunicació audiovisual dotant-la d’un nou model” i  que aquest nou model ha de tenir “una direcció professional, amb finançament suficient i estable, plantilla proporcionada, rejovenida i diversa, una estructura senzilla. Una fórmula de finançament suficient i estable. Una aposta decidida pels continguts adreçats al públic infantil i juvenil i que siguin exemplars en l’ús de la llengua. Compliment de la Llei del Cinema (a llengua)”. El darrer punt no s’entén, se suposa que per les presses de redactar ràpid les conclusions de l’acord.

Les altres quatre línies que l’acord que permetrà a Aragonès presidir la Generalitat dedica als mitjans de comunicació es refereixen al sector audiovisual: “Impulsar un pla de xoc per reactivar el sector audiovisual, tant en la producció de continguts com en els àmbits tecnològic, d’infraestructures i de serveis audiovisuals. Promoure la coordinació del sector audiovisual de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears”. Això és tot.

Els mitjans escrits, el sector radiofònic i els portals digitals dedicats a la comunicació no saben quina mena de tractament rebran per part del nou govern. Sí que se sap, però, que JxCat ha aconseguit, seguint les directrius que li ha marcat José Antich, director i editor d’El Nacional, fer-se amb el control del Departament de Difusió i Atenció Ciutadana. Aquest departament, que serà dirigit per Antoni Molons –el “tal Toni” del judici de l’1 d’octubre- i Jaume Clotet, repartirà els diners de la publicitat institucional als mitjans de comunicació. Es tracta d’un pastís que supera els 30 milions d’euros i que és molt més apetitós que les subvencions directes que repartirà la secretaria de Comunicació i Mitjans, que quedarà en mans d’ERC. Antich aspirava a dirigir TV3 o la CCMA. No ho farà però de publicitat institucional del govern la Generalitat no n’hi faltarà per les seves aventures empresarials al món de la comunicació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides