Junts es nega a investir Aragonès president d’un govern en solitari

Tornen a negociar, però les posicions continuen encallades

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

Les negociacions entre ERC i Junts per formar govern continuen bloquejades i l’avançament electoral és més a prop que mai. Els dos equips negociadors s’han vist les cares per primer cop des que el candidat republicà Pere Aragonès anunciés dissabte passat que renunciava a reeditar un govern en coalició amb Junts per la manca d’acord i que apostava per formar govern en solitari. La trobada, però, no ha servit per avançar, només per constatar que les posicions estan més enfrontades que mai.

En una reunió telemàtica, ERC ha traslladat a JxCat que no negociarà res més que no sigui un govern en solitari, i JxCat ha replicat que en cap cas facilitaran la investidura d’Aragonès si no es recupera la idea d’un executiu de coalició.

Així, els republicans s’han reafirmat en el “plantejament del govern en solitari”, i com a resposta han obtingut una contundent negativa, si no rectifiquen, no tindran cap dels 32 vots de JxCat per investir Aragonès. Així, es desdiuen de la promesa feta pel seu líder Jordi Sànchez, en què es comprometia a cedir quatre vots perquè Aragonès fos investit president amb el suport de la CUP i els comuns, i evitar així l’avançament electoral.

D’altra banda, en un comunicat, Junts ha insistit a reprendre les converses sobre el govern de coalició, deixant de banda el plantejament de l’executiu en solitari que va fer dissabte Aragonès. “La millor manera d’evitar eleccions és recuperar les negociacions per fer un acord de legislatura”, han comunicat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.