Anul·len la sanció al mosso que va dir “la república no existeix, idiota”

El jutge entén que l’agent antidisturbis va cridar la frase a un agent rural en un context de “gran tensió”

Un jutge de Barcelona ha anul·lat la sanció que la Divisió d’Afers Interns (DAI) va imposar al Mosso d’Esquadra que va cridar “la república no existeix, idiota”, a un membre del cos d’Agents Rurals en les protestes independentistes contra la reunió del Consell de Ministres a Barcelona l’any 2018.

En la sentència, el titular del jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona estima el recurs de l’agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra i anul·la la sanció per una falta lleu -que implica una suspensió de sou i feina de fins a quinze dies- que li va imposar la direcció general de la Policia, de la conselleria d’Interior, a instàncies de la DAI.

En la sentència el jutge conclou que el Mosso va proferir aquesta frase en un context de “gran tensió” i quan estava discutint amb un membre dels Agents Rurals de la Generalitat que li recriminava el dispositiu policial, i subratlla a més que el terme “idiota” s’utilitza habitualment de forma col·loquial “sense cap intenció ofensiva”, de manera que no aprecia voluntat de “menysprear, insultar o ofendre”.

La defensa de l’agent, exercida per l’advocat José María Fuster-Fabra, demanava al jutge l’anul·lació de la falta disciplinària de caràcter lleu imposada amb amonestació per escrit al considerar que les manifestacions del mosso “no revesteixen la rellevància suficient”. Així, el jutge li ha donat la raó. La sentència es pot recórrer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides