JxCat col·loca a la desesperada gent afí abans de perdre el control del Departament de la Presidència

Meritxell Budó ha convocat contractacions d’urgència per ocupar dotze càrrecs abans del 6 de maig

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el candidat a ser investit president de la Generalitat, Pere Aragonès

Passi el que passi amb la formació del nou govern de la Generalitat està clar que JxCat perdrà el control del Departament de la Presidència. Davant d’aquest fet, la titular actual del departament, Meritxell Budó, ha posat en marxa una campanya de contractacions d’urgència per col·locar gent de confiança del partit de Carles Puigdemont en diverses direccions generals i unitats que encara depenen d’ella. En total s’han convocat per aquest procediment dotze llocs de treball, per presentar-se als quals els terminis són extraordinàriament reduïts. Quatre de les vuit convocatòries per cobrir les noves places laborals es van tancar aquest dilluns, una està oberta fins el 30 d’abril, dues més ho estan fins el 3 de maig i la darrera ho estarà fins el 6 de maig. Les convocatòries es van obrir entre el 13 i el 26 d’abril.

Entre les places convocades hi ha la d’un tècnic superior per la Direcció General de Mitjans de Comunicació i un advocat per la unitat departamental del Gabinet Jurídic al Departament de Territori i Sostenibilitat en representació de Presidència. També es contractarà sis tècnics superiors a la Direcció General d’Administració Local i un a l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions. Per aquest procediment s’incorporaran així mateix en els propers dies a Presidència un tècnic administratiu i un administratiu a la Direcció General d’Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic del Departament de la Presidència i un cap d’administració a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).

Els salaris d’aquests nous treballadors oscil·laran entre els 1.610 euros mensuals de l’administratiu que entrarà a formar part de la plantilla de la Direcció General d’Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic i els 4.300 euros que cobrarà l’advocat que contracti el Gabinet Jurídic del Departament de Territori i Sostenibilitat. En la major part dels casos, la incorporació al lloc de treball serà immediata. Les durades dels contractes varien des dels sis mesos del que correspon al tècnic superior que fitxarà el Diari Oficial i de Publicacions fins els tres anys dels tècnics que s’incorporaran a la Direcció General d’Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic o a la Direcció General d’Administració Local.

Si JxCat no entra al futur govern de la Generalitat perdrà uns 160 alts càrrecs en l’administració autonòmica. A més, hi ha prop d’un centenar de directius d’ens públics que depenen de les conselleries que actualment dirigeixen representants d’aquesta formació política. A les persones que ocupen actualment aquests càrrecs els preocupa, clar, que es confirmi la possibilitat barallada aquests dies que el partit que presideix Puigdemont faciliti la investidura de Pere Aragonès, d’ERC, com a president de la Generalitat però opti per quedar-se fora de l’executiu. D’aquí les presses a fer contractes d’urgència com els que està fent ara el Departament de Presidència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides