Sanitat proposa l’AstraZeneca per a ciutadans de 60 a 64 anys només

També proposa retardar la segona dosi als 2,1 milions d'espanyols que l'han rebut, esperant més informació

El Ministeri de Sanitat ha plantejat aquest dimecres a les comunitats autònomes immunitzar amb la vacuna d’AstraZeneca només a la població de 60 a 64 anys. La proposta l’ha fet la ministra Carolina Darias en el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS) celebrat després de la reunió extraordinària mantinguda pels ministres europeus de Sanitat per analitzar l’informe de l’Agència Europa del Medicament (EMA) sobre els efectes secundaris de la vacuna d’AstraZeneca.

L’EMA ha confirmat un vincle remot entre AstraZeneca i la trombosi, però considera segura la vacuna. Així, l’organisme conclou que els coàguls poden ser “un efecte secundari infreqüent” del fàrmac, però recomana que es faci servir perquè els beneficis superen els riscos.

Així, Sanitat proposa a les comunitats que només s’administri aquest fàrmac al grup d’entre 60 i 64 anys, deixant fora als menors de 59 (els majors de 65 estan sent vacunats amb les de Pfizer i Moderna). Això suposarà posar aquest medicament a un col·lectiu d’una mica menys de 3 milions de persones (alguns ja estan vacunats).

A més, ha proposat suspendre l’administració de la segona dosi d’aquest fàrmac a l’espera de nous informes científics. Ara com ara s’ha administrat a 2,1 milions de persones (tots menors de 65 anys) i només 97 té la pauta completa, segons les dades facilitades ahir pel Ministeri de Sanitat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides