Pilar Rahola, reina de TV3: dotze hores en directe entre els mesos de març i agost del 2020

L’informe del CAC sobre pluralisme polític dels mitjans públics s’oblida de la presència d’Empar Moliner al ‘Tot es mou’

Tot i que Pilar Rahola es queixa que el director de TV3, Vicent Sanchis, li ha retallat el temps de presència a la seva programació, l’informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre pluralisme polític als mitjans públics catalans entre els mesos de març i agost de 2020 la consagra com la reina de la pantalla en aquests sis mesos. Rahola va exposar les seves conviccions polítiques independentistes i arrenglerades amb l’ideari de JxCat durant les seves 38 intervencions al programa Tot es mou i les dinou que va fer al FAQS. 57 intervencions que van durar dotze hores i quinze minuts (set hores i 57 minuts al programa que presenta Helena García Melero i quatre hores i 21 minuts al de la nit dels dissabtes).

Una altra propagandista de la independència que té barra lliure a TV3 i Catalunya Ràdio és Empar Moliner. Sorprenentment, l’informe del CAC no computa les seves aparicions diàries al Tot es mou i només deixa constància que entre març i agost de l’any passat, Moliner va participar en 95 ocasions en “seccions d’opinió personal d’emissió regular” al Catalunya migdia, de Catalunya Ràdio. També sobta que calculi que en aquestes intervencions va ocupar només sis hores i deu minuts d’emissió quan està present i opinant durant tota l’hora que dura el programa, de 14h a 15 hores, de dilluns a divendres.

Un altre periodista independentista, Antoni Bassas, va sumar quasi també sis hores de presència a TV3 els mesos que va analitzar el CAC. Al Tot es mou hi va estar tres hores i 33 minuts i a Planta baixa, dues hores i catorze minuts. Tot plegat, cinc hores i 47 minuts.

Per sobre de les dues hores, al Tot es mou i segons les dades del CAC, està també Elisa Beni, que va ocupar tres hores i 25 minuts en les seves disset intervencions, set minuts més que Máximo Pradera en les seves dinou col·laboracions. Cristina Fallaràs va estar-hi en directe dues hores i 25 minuts, deu minuts més que Verónica Fumanal i 35 més que Beatriz Talegón. Tots ells periodistes.

Altres comentaristes que superen les dues hores d’aparició a TV3 són Quico Sallès, a qui el CAC imputa dues hores i vuit minuts, en divuit intervencions al FAQS i la periodista i escriptora Llúcia Ramis, amb dues hores i 20 minuts de presència al Tot es mou, en les seves 23 col·laboracions.

Pel que fa al nombre d’intervencions, qui ocupa el primer lloc és el dirigent d’ERC Sergi Sol, que en va fer 20 al Tot es mou i divuit al Catalunya nit, de Catalunya Ràdio. Iu Forn, d’El Nacional, es va passar dinou vegades per aquest programa, les mateixes que el professor de la Universitat de Barcelona, Joan Julibert, i una més que el puigdemontista Albano-Dante Fachín. A Els matins de TV3 els més habituals van ser Milagros Pérez Oliva, d’El País, (catorze intervencions), Esther Vera, directora de l’ARA (tretze), l’advocada Montserrat Nebrera (dotze), l’exsecretari general d’ERC, Josep Lluís Carod-Rovira (vuit), l’expert en temes de comunicació Carles Fernández (vuit) i els periodistes Antonio Baños, Jordi Mercader i Neus Tomàs (set cada un).

A Catalunya Ràdio, els que van ocupar més temps amb els seus comentaris van ser l’exdiputat de la CUP David Fernández, amb prop de sis hores i l’economista independentista Xavier Sala Martín, amb tres hores i mitja. Tots dos a El matí de Catalunya Ràdio, quan el dirigia i presentava Mònica Terribas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides