No descarten tornar al confinament comarcal després de festes

Miquel Sàmper defensa un enduriment de les restriccions després de Setmana Santa si els indicadors empitjoren

Controls pel confinament del Segrià

Si les dades continuen pujant després de Setmana Santa, com tots els experts indiquen que passarà, el Govern veu possible endurir les restriccions a la mobilitat. En una entrevista a RAC1, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, diu que la primera mesura que podria endurir-se és la del confinament, que podria tornar a ser comarcal sense excepcions. El Procicat ha de tenir a punt la decisió el 10 d’abril.

Malgrat que dona per fet que la quarta onada és inevitable, sí que apel·la a la responsabilitat individual perquè, segons diu, “si les coses es fan bé, no té per què haver-hi un repunt”. Per ara, assegura que la gent “ha estat a l’altura” de la situació i ha seguit majoritàriament les normes.

El nombre de multes no ha superat la mitjana anterior al relaxament del confinament comarcal. Igualment, s’han desplaçat menys cotxes dels que s’esperava, un 6% menys que la Setmana Santa del 2019. I en aquesta última fase es preveu que surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre 331.000 i 377.000 vehicles.

Sobre la durada del toc de queda, diu que li agradaria que decaigués el 9 de maig, amb l’estat d’alarma, i confia que el ritme de vacunació augmentarà i permetrà relaxar les restriccions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.