Qui creu que a Catalunya els mitjans, inclosa TV3, estan contra la independència?

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident de la Generalitat Quim Torra considera que els mitjans de comunicació catalans estan en contra de la independència, inclosa TV3. Això ho expressa en el seu dietari Les hores greus, on reflexiona sobre els seus pensaments en els primers 45 dies de la pandèmia de la covid-19.

En un dels passatges del llibre es pregunta: “Com ha pogut l’independentisme assolir una majoria social central al país, amb la gran majoria dels mitjans en contra?”. El mateix Torra es respon: “Doncs perquè es pot mirar de manipular un temps a algú, fins i tot a molta gent, però no es pot enganyar tota la vida a tot un poble”. A més, Torra creu que a Catalunya no hi ha periodistes independents de veritat. En canvi, no s’està en aquest llibre de memòries d’escriure que rep trucades d’influents periodistes com Mònica Terribas i Vicent Partal, i del sociòleg i columnista Salvador Cardús, tots ells absolutament compromesos en la causa independentista.

Torra assegura que és a les xarxes socials on sí que hi ha llibertat i els usuaris no obeeixen les consignes polítiques. Per ell, de fet, és a Twitter on més llibertat hi ha. Aquesta consideració acosta Torra als postulats de Donald Trump i de l’extrema dreta. L’expresident nord-americà també opina que només a la xarxa hi havia llibertat de premsa.

L’expresident no sol encaixar les crítiques a la seva gestió i ha fet servir el seu compte a les xarxes socials per respondre a les opinions dels seus adversaris polítics, sobretot dels socialistes i dels comuns. Aquesta mateixa opció han fet servir destacats col·laboradors de Torra mentre va ser president.

En el mateix volum de memòries, Torra reconeix que TV3 li va instal·lar un set a la Casa dels Canonges. Quan ell volia parlar només havia de trucar per telèfon a TV3 i aquesta cadena parava la programació per connectar amb la Generalitat. Normalment, era a l’hora del Telenotícies buscant la màxima audiència.

Alhora, sembla que Torra desconegui la quantitat de mitjans processistes, començant per TV3 i Catalunya Ràdio, que han donat ales a les consignes. Precisament, un dels fundadors de TV3, Salvador Alsius, reconeix des del seu independentisme que la televisió catalana d’ara només es dirigeix a un públic, abandonant una part molt important de la població.

(Visited 626 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari