Junqueras i Romeva demanen al TC la recusació de Conde-Pumpido

Asseguren que el magistrat no és "neutral" ni "imparcial" per una conferència el 2017 on va expressar la seva opinió

La defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva ha presentat un escrit per demanar al Tribunal Constitucional la recusació del magistrat Cándido Conde-Pumpido de l’estudi dels recursos contra la sentència de l’1-O. La defensa critica la falta de neutralitat i imparcialitat del magistrat i ho atribueix a les seves declaracions durant una conferència el 2017.

Concretament, es refereixen a la conferència el novembre d’aquell any al Congrés dels Diputats, on asseguren que es va posicionar sobre els fets i va expressar “la seva opinió personal sobre la transcendència penal dels fets atribuïts”, així com “altres consideracions que obliguen a rellevar-lo” del procés. L’escrit dels dos presos arriba pocs dies després que Carles Puigdemont també demanés la recusació del magistrat i que s’aparti de totes les causes.

Segons la defensa, a la xerrada es va analitzar “de manera indiscutible” l’actuació dels presos i assenyalen que es va fer “especial menció a la utilització irregular de fons públics” –referent al càrrec per malversació- i “al control o utilització de les forces de seguretat autonòmiques armades” –en referència als càrrecs per rebel·lió i sedició-.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides