Junqueras i Romeva demanen al TC la recusació de Conde-Pumpido

Asseguren que el magistrat no és "neutral" ni "imparcial" per una conferència el 2017 on va expressar la seva opinió

La defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva ha presentat un escrit per demanar al Tribunal Constitucional la recusació del magistrat Cándido Conde-Pumpido de l’estudi dels recursos contra la sentència de l’1-O. La defensa critica la falta de neutralitat i imparcialitat del magistrat i ho atribueix a les seves declaracions durant una conferència el 2017.

Concretament, es refereixen a la conferència el novembre d’aquell any al Congrés dels Diputats, on asseguren que es va posicionar sobre els fets i va expressar “la seva opinió personal sobre la transcendència penal dels fets atribuïts”, així com “altres consideracions que obliguen a rellevar-lo” del procés. L’escrit dels dos presos arriba pocs dies després que Carles Puigdemont també demanés la recusació del magistrat i que s’aparti de totes les causes.

Segons la defensa, a la xerrada es va analitzar “de manera indiscutible” l’actuació dels presos i assenyalen que es va fer “especial menció a la utilització irregular de fons públics” –referent al càrrec per malversació- i “al control o utilització de les forces de seguretat autonòmiques armades” –en referència als càrrecs per rebel·lió i sedició-.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.