Els centres comercials reobriran de dilluns a divendres a Catalunya

La Generalitat de Catalunya suavitza les restriccions que afecten el comerç però manté la majoria de limitacions contra la covid-19

Els centres comercials podran reobrir a partir de dilluns, entre setmana, segons han confirmat aquest divendres el govern de la Generalitat, en una compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, amb el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. El Procicat, Pla Territorial de protecció Civil de Catalunya, ha pres aquesta decisió després d’hores de reunions que han obligat a ajornar fins a aquest divendres l’anunci de les noves restriccions.

Les grans superfícies comercials podran obrir amb un aforament del 30%, una suavització de les mesures de l’executiu català per fer front a la pandèmia de la covid-19. Els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats estaven tancats des del 7 de gener.

A l’executiu hi havia opinions divergents sobre la decisió a prendre sobre la pròrroga de les restriccions, que caduquen diumenge. Un sector era partidari de relaxar més les mesures i un altre apostava per mantenir el gruix de les restriccions actuals per no precipitar-se a l’espera de veure com evoluciona la pandèmia.

Altres mesures que han pres des del Procicat de cara al pròxim dilluns són la possibilitat de fer sortides escolars amb pernoctacions dins del grup bombolla i tornar a les classes presencials de segon curs de la universitat a partir de 8 de març.

També en l’àmbit de l’activitat esportiva hi ha novetats, ja que s’augmenta l’aforament de les piscines fins al 50% i les activitats de grup passen a ser de sis persones amb un aforament màxim del 30%. La resta de restriccions que s’aplicaven fins ara es mantindran vigents a partir de dilluns vinent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.