La CUP demana la dimissió del conseller Sàmper

Dolors Sabater exigeix la dissolució de la brigada antiavalots dels Mossos d'Esquadra

Dolors Sabater
Dolors Sabater

La candidata de la CUP a les darreres eleccions al Parlament, Dolors Sabater, ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions a favor del raper Pablo Hasél, que les darreres dues nits han acabat amb aldarulls i amb una noia que ha perdut un ull a causa d’una bala de foam.

De fet, Sabater també ha afirmat que “les bales de foam s’han de prohibir immediatament i suspendre a l’agent que va dispara amb precisió contra la cara, buidant l’ull de la víctima”, afegint que “res justifica aquest acte de violència amb greus conseqüències, conseller Miquel Sàmper“.

En un missatge a Twitter, Sabater exigeix la “dimissió de Sàmper“, la “prohibició projectils” i la “dissolució de la BRIMO”. La Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra és la unitat antiavalots de la policia catalana que actua habitualment per fer front a manifestacions que acaben amb aldarulls.

En el mateix tuit, la dirigent de la CUP demana un “canvi de model de seguretat”, la “fi de la repressió” i la “retirada acusacions“. Sabater apunta, en el mateix missatge que “tot això està ara mateix sobre la taula de les negociacions, a més del compromís de final de legislatura sobre la comissió d’investigació”.

Sabater, en una entrevista aquest dijous a TV3, ha afirmat que els Mossos d’Esquadra “és un cos policial democràtic, que dintre del seu cos policial en aquests moments no té els mecanismes de control democràtic per evitar males praxis i abusos de poder”. En referència a la BRIMO, Sabater ha afegit que “concret, en aquesta unitat s’estan produint fets que són absolutament esfereïdors i que no ens els podem permetre en una democràcia estricta i radical com és la nostra”.

En aquesta entrevista, la dirigent cupaire ha justificat la petició de la dimissió del conseller Sàmper, no només per l’actuació de la BRIMO aquestes dues nits, “sinó perquè, fins i tot en les seves declaracions últimes, en les que ha afrontat el que està passant en aquestes protestes, no ha fet ni una mínima crítica respecte a l’actuació dels Mossos i només s’ha dedicat a la criminalització de la protesta, que és el més fàcil”. Sobre el fet que Sàmper va afirmar que hi havia hagut violència gratuïta per part els manifestants, Sabater s’ha preguntat: “I no hi ha hagut violència gratuïta per part els cossos de seguretat? No pot ser tan parcial el conseller”.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari