Joan Lluís Bozzo difon que el 30 de gener de 1938 “Espanya va assassinar 42 persones, de les quals 20 infants, a la plaça Sant Felip Neri”

El director de teatre, que ocupa el número 81 a la llista de Carles Puigdemont, reenvia un tuit que ho diu i que afegeix: “no perdonem aquells que encara creuen que és possible avenir-se amb un estat delinqüent”

Joan Lluís Bozzo, durant una entrevista a TV3

El director de teatre, Joan Lluís Bozzo, ha reenviat un missatge de Twitter en el qual s’assegura que el 30 de gener de 1938 “Espanya va assassinar 42 persones, de les quals 20 infants, a la plaça Sant Felip Neri”. El tuit, escrit per Xavier Díez, que es defineix com “escriptor, historiador i articulista”, continua dient “no oblidem que el Borbó és cap d’estat gràcies al genocidi. No perdonem aquells que encara creuen que és possible avenir-se amb un estat delinqüent”. El tuit està il·lustrat amb una fotografia d’una nena enfilant-se per una paret de la plaça barcelonina de Sant Felip Neri, on encara hi ha els rastres dels bombardejos que va patir la ciutat. Bozzo ocupa el número 81 de la llista de JxCat per Barcelona a les eleccions d’aquest 14 de febrer, encapçalada per Carles Puigdemont i Laura Borràs. Al seu perfil de Twitter, on té 23.000 seguidors, es presenta, precisament, com “candidat per JUNTXCAT per Barcelona”.

Joan Lluís Bozzo havia estat centre d’algunes polèmiques a Twitter per qüestions lingüístiques. Va explicar a la xarxa que s’havia discutit amb el vigilant d’un aparcament públic a Palamós perquè no li volia parlar en català. El febrer de l’any passat va escriure aquest tuit: “Al restaurant Can Camp a l’Ametlla del Vallès els cambrers ens demanen que parlem en espanyol.  Mai més”. També va causar enrenou un missatge seu a la xarxa del 7 de juny on deia: “Que no ens enganyin. A Catalunya hi conviuen els catalans (que, siguin d’on siguin, estimen Catalunya) i els espanyols empadronats a Catalunya que volen eliminar la nostra llengua, cultura, símbols i llibertats, per entregar el país al Regne d’Espanya. Alerta màxima!”.

Durant la campanya electoral, Bozzo ha estat força actiu a Twitter. S’ha referit  a Salvador Illa com Illeta o ha dit que “Illa és com Montilla però més curt”. També ha parlat de Merichel Batete i d’Alfonso Guerra bruta. Afirmar que els bombardejos de Barcelona del gener de 1938 els va fer Espanya és la seva última aportació intel·lectual a la campanya electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides