Per què s’ha enfadat el politòleg Ramón Cotarelo?

Ramón Cotarelo
Ramón Cotarelo

Perquè havia de ser entrevistat el passat dimarts al programa de política juvenil Opina Youth de Teve.cat (s’emet a través de la televisió digital terrestre en 8 demarcacions locals catalanes i també per internet), però finalment el programa va decidir no convidar-lo perquè “les novetats en el món de la política manen”. En aquest sentit, Opina Youth ha explicat, en un comunicat, que convidaran a Cotarelo després de les eleccions catalanes del proper 14 de febrer.

No obstant això, aquest politòleg, ferm defensor de Carles Puigdemont i de JxCat, ha insinuat en una piulada que Teve.cat l’havia censurat: “Fa uns dies em trucan de Tevecat per fer-me una entrevista avui a les 19:00. Em preparo, reorganitzo el meu horari de treball i 5 minuts abans em diuen (i perquè he preguntat) q no seré al programa al q ells m’havien convidat. Però a Catalunya no hi ha censura; no hi ha feixisme”. Més tard, Cotarelo ha carregat contra ERC, a qui ha titllat de “feixistes” i a qui atribueix habitualment que els mitjans públics catalans no el convidin de tertulià: “A propòsit del nou vet i censura als mitjans controlats pels feixistes d’ERC. Al programa a que m’havien convidat i del que em van excluir, han insinuat que era jo qui no hi havia pogut o volgut anar. Veu com són feixistes?”.

En el mateix comunicat, Teve.cat i Opina Youth afirmen que “són l’antítesi de la censura” i que “en cap cas s’ha censurat” a Cotarelo. Per tot plegat, demanen al també catedràtic de Ciència Política que retiri la seva piulada perquè “equiparar un canvi de tema d’última hora amb la censura i amb el feixisme és una banalització total d’ambdós conceptes” o que faci una “rectificació que reflecteixi la realitat.”

Opina Youth, que s’emet de dilluns a divendres, és un programa de debat on hi participen les diferents joventuts polítiques de Catalunya.

(Visited 7.856 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari