Pilar Rahola haurà estat dues hores en directe a TV3 durant la campanya als programes ‘Tot es mou’ i ‘FAQS’

La comentarista vinculada a JxCat ha aprofitat per dir que “Illa representa l’espanyolisme dur” i que els comuns són “uns revolucionaris de fireta”

Pilar Rahola, als programes 'FAQS' i 'Tot es mou', de TV3, durant la campanya de les eleccions al Parlament

JxCat ha tingut una portaveu destacada a TV3 durant tota la campanya electoral que no ha computat en els càlculs dels temps dedicats a cada opció política. Es tracta de la comentarista Pilar Rahola, que, entre el 29 de gener i el 13 de febrer, haurà estat en directe durant prop d’un parell d’hores gràcies a les seves intervencions als programes Tot es mou i FAQS. Tots els partits de l’oposició i també Esquerra Republicana s’han queixat al llarg d’aquesta legislatura de la presència constant de Rahola a diversos programes de TV3. En una conversa que es va fer pública arran de la investigació del finançament irregular de CDC i dels partits en què ha evolucionat, Pilar Rahola explicava que havia demanat que el president de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, intercedís davant el director de TV3, Vicent Sanchis, perquè li donés més canxa en aquest mitjà.

Durant la campanya de les eleccions al Parlament del pròxim dia 14, Pilar Rahola ha participat a les edicions del programa de cada tarda Tot es mou dels dies 1 i 8 de febrer i del nocturn dels dissabtes FAQS dels dies 30 de gener i 6 de febrer. És de preveure que també ho faci al FAQS del 13 de febrer. En les seves intervencions al Tot es mou va estar en directe un total de 26 minuts, repartits entre dues sessions de tretze minuts, l’1 de febrer i el 8 de febrer. Al FAQS del 30 de gener va seure a la taula dels comentaristes i convidats durant 37 minuts i al del 6 de febrer, 22 minuts. En total, pràcticament una hora. Si calculem que al FAQS del dia 13 hi intervindrà uns 30 minuts més, temps intermedi entre les dues col·laboracions que ha fet durant la campanya, resulta que al magazine que presenta Cristina Puig hi haurà estat al voltant d’una hora i mitja. Sumant el temps que ha estat en pantalla a TV3 als dos programes resulten quasi dues hores en directe en aquesta televisió pública.

Les intervencions de Rahola al Tot es mou tenen, fins i tot, títol. Es diu La tribuna. En aquesta tribuna, diu el que vol i ningú no li fa la rèplica. Al FAQS sí que té un interlocutor que li du la contrària. El 30 de gener va ser l’advocat Xavier Fina i el 6 de febrer, l’assessor financer Alejandro López-Fonta. Caldrà veure qui serà el seu interlocutor al programa de la vigília electoral, a no ser que Vicent Sanchis tingui un rampell d’ètica professional i suspengui la seva participació aquell dia.

En les seves reflexions a TV3 durant aquests dies de campanya, Pilar Rahola ha afirmat que el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, representa “l’espanyolisme més dur”, que “l’han enviat a Catalunya per evitar que guanyi l’independentisme” i que “ha estat sempre a favor de la repressió”. “És més jacobí que en Borrell; l’ha fet petit”, va assegurar al Tot es mou del dia 1 de febrer. I això que de l’Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, va dir, al mateix programa una setmana després, que “té la boca grossa, és un prepotent, un radical, que volia desinfectar els catalans”. En aquesta ocasió, va afirmar que havia aconseguit el càrrec europeu gràcies a la seva posició contrària als independentistes i que més de cent eurodiputats han demanat el seu cap. No va especificar, però, que la majoria d’aquests eurodiputats eren d’extrema-dreta, entre ells els de Vox.

Pilar Rahola ha aprofitat el temps que TV3 li ha ofert perquè exposés les seves opinions per criticar Ada Colau, els comuns o, fins i tot, Joan Manuel Serrat. Al cantant li va retreure que s’hagi manifestat finalment contra l’empresonament del raper Pablo Hasél però “que ens ha deixat abandonats amb els presos catalans”, raó per la qual també va criticar els directors de cinema Pedro Almodóvar i Fernando Trueba. Dels comuns ha dit que “són revolucionaris de butxaca, de fireta”. “Illa no li farà fàstic als vots de VOX, com la Colau. Et tapes el nas un dia i governes quatre anys, que a l’oposició fa molt de fred”, va dir. L’1 de febrer, al Tot es mou, va mostrar el seu agraïment per l’acte convocat per Òmnium Cultural amb tots els presos independentistes, que estaven en llibertat per l’aplicació del tercer grau penitenciari, on van demanar l’amnistia. “Tenir-los tots junts impressiona. Això, pel que fa al tema català, és una bona notícia. Anímicament i sentimentalment s’ha d’agrair”, va dir després que el programa que presenta Helena García Melero emetés l’acte.

(Visited 4.451 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari