L’ANC es decanta per Junts

L'entitat independentista conclou que el programa de Junts és el que més s'ajusta al seu full de ruta

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha analitzat els programes electorals independentistes -Junts, ERC, CUP, PDECat i Primàries- en base al decàleg de l’entitat, que consta de 56 accions concretes per avançar cap a la independència. El partit més ben valorat per l’ANC és Junts, seguit a una certa distància per la CUP i Primàries. ERC i el PDECat suspenen, segons es desprèn de l’anàlisi feta pública aquest dimarts per l’entitat.

L’ANC ha fet una fiscalització minuciosa en les últimes setmanes dels programes electorals d’aquests cinc partits d’acord amb deu punts. “Som conscients que hem analitzat programes, compromisos, i la nostra tasca continuarà després de les eleccions”, ha apuntat la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie.

L’ANC ha presentat una taula amb els deu punts del decàleg i les notes de cada partit amb relació a cada punt. Junts és qui n’aprova més, amb 9 de 10. Després hi ha la CUP, que n’aprova 7, i Primàries, que n’aprova 6. ERC aprova en 5 punts i, per últim, el PDECat només aprova en 3 dels 10 punts.

Així, tot i que l’entitat no demana obertament el vot per Junts, de manera indirecta afavoreix la candidatura de Laura Borràs i trenca la neutralitat en detriment d’Esquerra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides