L’Agència Europea del Medicament autoritza la vacuna d’AstraZeneca

La Unió Europea publica el contracte amb la farmacèutica amagant dades com el preu

Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea
Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea

L’Agència Europea del Medicament ha autoritzat que s’administri la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford poques hores després que la Unió Europea hagi publicat, amagant dades, el contracte per a l’adquisició de 300 milions de dosis d’aquesta companyia farmacèutica.

En concret, ha donat llum verda a l’administració de la vacuna als ciutadans majors de 18 anys. Per bé que considera que manquen resultats sobre com funcionarà amb els pacients majors de 55 anys, preveu que també els protegeixi contra la pandèmia. Es tracta de la tercera vacuna permesa a Europa contra a la covid-19, després de les de Pfizer i Moderna.

El següent pas, abans que aquesta vacuna es pugui distribuir entre els estats membres, és el vistiplau de la Comissió Europea, que ha mantingut els darrers dies un estira-i-arronsa amb AstraZeneca per l’endarreriment de les dosis, que ha culminat amb la publicació del contracte signat per totes dues parts per a la compra de 300 milions de vacunes.

El document, de 41 pàgines, oculta informació rellevant, com la despesa dedicada a l’adquisició de les dosis, una dada que un error detectat en un arxiu PDF per la publicació alemanya Der Spiegel ha revelat, segons publica El Mundo: comptant equips, duanes, controls de qualitat, emmagatzematge, distribució i impostos, l’operació puja fins als 870 milions d’euros.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari