El preu de la llum, novament disparat

L'electricitat assolirà aquest dilluns entre les 20 i les 21 hores el segon cost més elevat des que es tenen dades registrades

Central elèctrica de Talarn
Central elèctrica de Talarn

El preu de la llum del mercat majorista assolirà aquest dilluns un nou rècord, ja que arribarà als 121,14 euros el megawatt hora (MWh) entre les 20 i les 21 hores, el segon preu més alt de que es tenen dades registrades. Va ser precisament el dissabte passat quan es va batre el preu més alt de la història: 124,24 euros en la mateixa franja horària.

Segons les dades facilitades per l’Operador del Mercat Ibèric de l’Energia (OMIE), el cost mitjà avui serà de 82,45 euros/MWh, una xifra més cara que les notificades aquest cap de setmana, però un 13% més barata que la registrada divendres, ja que aquest dia es va assolir la xifra històrica de 94,99 euros.

El fet que els indicadors estiguessin tan disparats en plena onada de fred i neu per la borrasca Glòria va portar al Ministeri de Consum a demanar el passat divendres a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) que investigués si hi havia hagut irregularitats en l’augment del preu de l’electricitat.

(Visited 175 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari