Bèlgica denega de forma definitiva l’extradició de Lluís Puig

La fiscalia no presentarà recurs després que el Tribunal d'Apel·lació rebutgés en segona instància l'euroordre

Lluís Puig, ex-conseller de Cultura
Lluís Puig, ex-conseller de Cultura

Bèlgica ha denegat definitivament l’extradició de l’exconseller de Cultura Lluís Puig, una decisió que arriba després que la Fiscalia belga hagi anunciat que no presentarà recurs de cassació davant la resolució anunciada aquest dijous pel Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les. La Fiscalia tenia 24 hores per recórrer, però finalment ha decidit no fer-ho i, per tant, el rebuig a l’extradició és definitiu.

Just després de conèixer-se la notícia, l’expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, s’ha vanagloriat per la decisió a través de les xarxes socials, on ha reafirmat que el Suprem “no és ni serà competent per perseguir-nos, ni a nosaltres ni als presos polítics”. Per això ha reclamat la “llibertat immediata” per als dirigents independentistes empresonats.

Amb el cas tancat de Puig, la justícia belga ha de decidir encara sobre les euroordres de Puigdemont i de l’exconseller de Salut Toni Comín, paralitzades a l’espera que el Parlament Europeu resolgui el suplicatori i decideixi si els aixeca o no la immunitat.

Tots dos compareixeran el pròxim 14 de gener davant la comissió d’afers jurídics de l’Eurocambra per expressar el seu punt de vista sobre el suplicatori, on també compareixerà l’eurodiputada Clara Ponsatí. Després escoltar-los, la comissió parlamentària s’ha de pronunciar en una sessió posterior sobre si els aixeca o no la immunitat, decisió que després haurà de ratificar el ple de l’Eurocambra.

L’antecedent de Puig fa confiar que, tot i concedir el suplicatori, la justícia belga rebutgi també l’extradició.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides