Torra fa un discurs rabiós contra Espanya per cap d’any malgrat que ja no és president

L’expresident català ha titllat la legislatura que s’acaba de cloure com la de "més gran repressió viscuda des del franquisme"

Quim Torra
Quim Torra

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha negat aquest dimecres haver fet un us polític de la pandèmia i ha carregat contra la gestió “interessada i sovint mesquina” que ha fet el govern central.

En un discurs telemàtic fet des de l’antiga farmàcia de l’Hospital de Santa Caterina de Girona i que buscava emular el tradicional missatge pronunciat pel president de la Generalitat per cap d’any, Torra ha subratllat que la pandèmia “ha despullat més que mai fins ara” l’autonomia dels catalans” i ha afirmat que es veu “absolutament legitimat per extreure aquestes conclusions davant d’un govern (central) que no ha deixat de fer crides a la unitat i a dir que el virus no entenia de fronteres ni de territoris”.

En el terreny polític, Torra ha titllat la legislatura actual com la de “més gran repressió viscuda des del franquisme” i ha emfatitzat que “tres anys després tenim presos polítics, tenim exiliats i més de 2.800 represaliats en processos judicials i amb violència d’estat.” També ha aprofitat el missatge per recordar el motiu de la seva inhabilitació: “Ja som tres els presidents que hem estat processats i condemnats per la defensa dels principis democràtics més elementals. En el meu cas, ha quedat ben demostrada la intolerància del Regne d’Espanya davant dels drets civils i la llibertat d’expressió”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Torra fa un discurs rabiós contra Espanya per cap d’any malgrat que ja no és president”

  1. Voleu insinuar que sí jo vull fer un discurs rabiós contra Espanya, m’he d’esperar a ser elegit president de la Generalitat? I si vull fer un discurs rabïut o rabiós contra Catalunya? El puc fer sense ser president de la Generalitat?

    Respon

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides