L’EAJA ha dedicat 4,6 milions a gestió i inserció de publicitat de les loteries l’any 2020

La promoció dels sorteigs de La Grossa ha representat, a més, una despesa de 629.200 euros mentre que passejar la imatge que la identifica per tot Catalunya ha costat 104.000 euros

Imatge de la capgrossa de les loteries de la Generalitat

L’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat (EAJA) ha gastat 4.600.420 euros en la contractació dels serveis de gestió i inserció de publicitat en els mitjans de comunicació per a la difusió de les seves accions publicitàries, aquest any 2020. El contracte està vigent fins el proper dia 31 i ha inclòs la gestió de les campanyes de promoció de La Grossa de Sant Jordi, de Sant Joan i de Cap d’Any, de la xifra del pot de la 6/49, del Rasca Rasca i del Trio. Al concurs que es va obrir per adjudicar aquest treball es va convidar les empreses Carat España, Wavemaker Publicidad Spain i Havas Media Group Spain, que és la que va acabar guanyant-lo.

“Les actuacions que desenvolupa Loteries de Catalunya necessiten de difusió en el seu àmbit d’actuació per tal de mantenir un grau de notorietat entre el públic objectiu i en relació a la resta de loteries que operen en el territori català”, s’explica en el plec de clàusules administratives del contracte. Els canals televisius que l’EAJA va considerar prioritàries perquè incloguessin aquesta publicitat van ser TV3, Canal 33, Esport 3, 3/24, Super 3, 8TV i El Punt Avui Televisió. La unitat comercial de publicitat de l’EAJA va considerar que no era necessària la convocatòria de la Mesa de Contractació de l’ens per adjudicar el contracte. Per tant, no s’han fet públiques les raons per les quals ha estat Havas Media Group Spain l’empresa a qui se li ha atorgat.

D’altra banda, “el servei integral de publicitat (estratègia, creativitat, producció, accions especials de publicitat i comunicació i assessorament permanent) dels sorteigs de La Grossa 2020 organitzats per l’EAJA” es va adjudicar a l’empresa Garcia ideas e inspiración para marcas, entidades y demás entelequias per 629.200 euros. Al Registre de Contractació Pública, l’EAJA no hi ha fet constar el cost d’aquests serveis per les altres loteries de la Generalitat. El 2019, aquests serveis van costar 84.579 euros. Sí que hi consta el que ha pagat l’EAJA a l’empresa Art Cubic “per dissenyar i implementar un pla de presència arreu del territori de la capgrossa”: 104.000 euros.

L’entitat que gestiona les loteries catalanes va considerar que necessitava un servei de premsa propi per donar suport comunicatiu a les seves campanyes de promoció i el 18 de juny va contractar l’empresa Both People & Comms perquè assumís aquesta funció. El contracte amb aquest gabinet de premsa, que ha costat 33.880 euros, estarà vigent fins el 18 de juny de l’any que ve i es pot prorrogar un any més.

En una resposta a la diputada dels comuns Marta Ribas, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va reconèixer que la Generalitat només dedica a programes socials un 10% dels diners ingressats amb les seves loteries.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides