Jair Domínguez i Peyu presenten ‘Bricoheroes’ exhibint la marca d’un dels seus patrocinadors

A la seva roba hi duen grans etiquetes de FESMÉS, contravenint les normes del Llibre d’Estil de la CCMA, del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i del Consell de la Informació de Catalunya

Imatge de l'Instagram de FESMÉS treta del programa Bricoheroes del 20 de desembre

Jair Domínguez i Lluís Jutglar (Peyu) infringeixen les normes del Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA), el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) al programa de TV3 Bricoheroes, que pugen al portal digital de la CCMA tots els diumenges. A la roba que porten durant el programa hi duen enganxats cartells ben visibles on es llegeix FESMÉS, una de les marques que patrocinen el programa, comportament que xoca amb les directrius dels tres organismes esmentats pel que fa al comportament dels periodistes dels mitjans públics en relació a la publicitat i al patrocini d’empreses.

FESMÉS és una empresa creada el 1989 a Girona que té com a objectiu de negoci, segons el seu web “satisfer les necessitats del client particular i semiprofessional, posant especial interès en oferir la millor selecció de productes dins del món del bricolatge”. Actualment té botigues a Palafolls, Vic, Figueres, Blanes, Manresa, Olot, Valls i Sant Pere de Ribes. Bricoheroes es presenta com una paròdia dels programes clàssics de televisió dedicats al bricolatge. FESMÉS utilitza imatges del programa per promocionar els seus productes a les seves xarxes socials.

A Instagram, FESMÉS acompanya les imatges de Jair Domínguez i Peyu lluint l’emblema de l’empresa amb textos duplicats en català i castellà. Contrasta aquest ús del castellà amb el comportament de Domínguez durant el programa. Al del passat diumenge 20 de desembre, dedicat a la construcció d’un pessebre, va tornar a cridar “puta Espanya” sense venir a tomb de res en un moment del programa. Entre rialles de tots dos, Peyu li va recriminar que no havia de fer aquest crit. “No barregem la política amb el Nadal. No té res a veure”, va dir. És el segon cop que Domínguez crida “puta Espanya” en el decurs de Bricoheroes. Ja ho va fer l’1 de novembre i, malgrat les queixes de diputats de l’oposició al Parlament, el director de TV3, Vicent Sanchis, no s’ha manifestat públicament sobre aquell insult. Sanchis va dir a la Comissió de Control de la CCMA que havia parlat amb alguns col·laboradors que incompleixen el llibre d’estil de la Corporació amb crits com els de Domínguez però, si ha parlat amb ell, no li ha fet gens de cas.

Els 20 capítols de Bricoheroes que ha contractat la CCMA han costat 247.133,80 euros. A part de FESMÉS també el patrocinen Petrolis independents, l’empresa del president de la Cambra de Comerç de Barcelona i ara candidat de JxCat a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Joan Canadell, Parlem Telecom, Catllum i Catgas. No es coneix quines aportacions econòmiques o d’altres tipus fan aquestes empreses al programa i els seus responsables.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

3 comentaris a “Jair Domínguez i Peyu presenten ‘Bricoheroes’ exhibint la marca d’un dels seus patrocinadors”

  1. Doncs ja fa temps d’aquest fet com per que ara sigui noticia… I no només a tv3, a tv1 també hi ha publicat subliminal i no passa res. I a Netflix també diuen “me cago en España” i no he vist que sigui noticia.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides