Ciutadans lliura a la fiscalia noves proves de frau contra Laura Borràs

Els correus aportats reforçarien les sospites de prevaricació en la gestió que va fer a la Institució de les Lletres Catalanes

Laura Borràs

Ciutadans (Cs) ha presentat a la fiscalia nova documentació sobre les irregularitats suposadament comeses per la candidata de Junts per Catalunya (JxCat), Laura Borràs, en la contractació d’un amic quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Cs ha presentat l’escrit en el qual aporta nova documentació que “demostraria que l’exconsellera de Cultura Laura Borràs no hauria seguit la normativa de contractació dels serveis informàtics del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la informació (CTTI) quan era la directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC)”.

Amb aquestes dades, la formació taronja pretén col·laborar amb la investigació oberta al Tribunal Suprem contra Borràs per fraccionar contractes en benefici del seu amic Isaías Herrero Florensa. La causa està oberta pels suposats delictes de corrupció, prevaricació, frau a l’administració, malversació de cabals públics i falsedat documental.

En concret, Cs ha facilitat dades sobre l’expedient d’un contracte menor per import de 19.420 euros, en el qual l’interventor del Departament de Cultura va retornar el document comptable donat que faltava adjuntar l’excepció autoritzada del CTTI per eludir el concurs públic. Posteriorment, Borràs va enviar un correu electrònic en el qual insistia en la necessitat de pagar a Herrero pels serveis informàtics realitzats. “Aquest tema ha de quedar resolt ja perquè no pot esperar més”, va escriure la dirigent de JxCat, qui a més va afirmar: “Si Intervenció necessita que jo estigui d’acord que es paguin els costos incorreguts, doncs estic d’acord. Encara que no s’hagi fet seguint el camí habitual”.

Aquests correus “constitueixen proves i indicis més que suficients de la possible evitació intencionada de qualsevol mena de procediment de contractació pública”, explica Cs en el seu escrit dirigit al ministeri públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Ciutadans lliura a la fiscalia noves proves de frau contra Laura Borràs”

  1. Ciutadants, es conya no? El que no pot guanyar democràticament volen guanyar-ho al jutjats, els seus, com Vox, o el Psoe/Pp en el seu moment a Euskadi

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides