Catalunya donarà una ajuda de 2.000 euros a 116.000 autònoms

La mesura suposa un total de 232 milions d'euros i el pagament es farà durant el desembre

La Generalitat ha activat 232 milions d’euros per als 116.000 autònoms que han fet la petició de l’ajuda. Això suposa 2.000 euros per a cada sol·licitant, que es pagaran de manera única durant el mes de desembre i abans d’acabar les vacances de Nadal. Els requisits per inscriure’s a aquest mecanisme d’ajuda eren tenir menys de 35.000 euros de base imposable l’any passat i menys de 13.000 euros d’ingressos en els primers tres trimestres de 2020.

N’han donat els detalls el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Chakir El Homrani, en una roda de premsa aquest vespre. Sumant aquest paquet d’ajudes al de novembre, al qual s’hi van acollir 10.000 autònoms, un total de 126.000 treballadors han pogut accedir a les ajudes de la Generalitat. Hi ha 549.000 treballadors per compte propi a Catalunya. El primer paquet d’ajudes va col·lapsar el sistema i va ser fortament criticat pels criteris de repartiment, per ordre d’arribada.

Aragonès ha dit que l’ajuda es basa en un mecanisme que es podrà reproduir en els pròxims mesos de pandèmia i a què s’han pogut acollir “tots els treballadors autònoms que compleixen els requisits”. “Aquesta és una mesura perquè ningú quedi enrere”, ha dit.

(Visited 732 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari