Competència investiga el conveni amb tres empreses de lloguer de patinets a Tarragona

L'organisme ha demanat a l'ajuntament explicacions sobre el contracte signat que no apareix al portal de transparència

Pau Ricomà

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha demanat a l’ajuntament de Tarragona explicacions sobre el conveni signat amb tres empreses de lloguer de patinets: RebyBuny i Bird. El conveni, per exemple, no figura ni en el portal de transparència de l’ajuntament ni en la relació de convenis del consistori que la institució té en el seu web, segons avança El Confidenial.

L’Ajuntament de Tarragona va signar el passat 26 d’agost amb les tres companyies el conveni amb el qual, a partir del dia 14 de setembre, podrien llogar fins a 500 patinets cadascuna a la ciutat. L’alcalde Pau Ricomà (ERC), s’havia dedicat els últims mesos a modificar les ordenances de convivència tarragonines per a rebaixar el límit de velocitat per a vehicles, establint en 30 quilòmetres per hora, i a introduir alguns canvis per a legalitzar els vehicles de mobilitat privada (VMP).

Aquesta manera de procedir ha aixecat suspicàcies en cercles polítics i fins i tot empresarials del sector. No ja pel fet que es prevalgués a tres empreses determinades, sinó també per realitzar la concessió en un mes que habitualment no sol ser hàbil per a activitats administratives d’aquesta naturalesa.

Sorprèn que una concessió de transport no s’hagi fet a través d’un concurs públic, que garantiria la concurrència i no restringiria els drets de qualsevol empresa interessada. El fet de fer-lo mitjançant un conveni tampoc hauria de retallar, en principi, aquests drets, encara que sorprèn que el consistori hagués atorgat els permisos a tres empreses quan mesos enrere parlava de, almenys, cinc empreses interessades.

Des de l’oposició municipal, en declaracions a El Confidencial, afirmen que no coneixen l’expedient i que ignoren si hi ha hagut termini públic d’exposició d’aquest: “Ens han dit que va haver-hi un decret d’alcaldia sobre el tema, segons sembla, el mes de juny, però no tenim constància”. En la relació de decrets de l’alcaldia recopilats en la web municipal, no obstant això, no apareix cap relacionat amb la concessió del negoci.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari