Quines són les restriccions que afecten Catalunya?

Els centres d’estètica queden exclosos de les mesures decretades i poden tornar a obrir
Mossos d'Esquadra, de servei al carrer, durant la pandèmia
Mossos d'Esquadra, de servei al carrer, durant la pandèmia

El govern de la Generalitat va decidir aquest dijous ampliar 10 dies més, fins el 23 de novembre, les restriccions que van entrar en vigor el passat 30 d’octubre. Per aquest motiu, bars, restaurants, cinemes, teatres i gimnasos continuaran tancats. L’únic sector que podrà obrir novament serà el dels centres d’estètica. Entre les restriccions més importants decretades per l’executiu català, destaquen:

 • Toc de queda: queda prohibit desplaçar-se o circular per les vies públiques entre les 22h i les 6h, excepte per una assistència sanitària d’urgència; per adquisició de productes farmacèutics (per raó d’urgència); desplaçament per anar i tornar de treballar; cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents…; recollida i cura de menors en cas de pares separats; actuació urgent davant òrgans judicials; retorn al lloc de residència habitual després d’un viatge, etc.
 • Confinament perimetral de Catalunya: no es pot entrar ni sortir de Catalunya, excepte per assistència a serveis sanitaris i socials; obligacions laborals, professionals, empresarials o a institucions legals; educació; retorn al lloc de residència; atenció a persones amb necessitats o vulnerables (gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables); desplaçament a entitats financeres i d'assegurances; estacions de proveïment en territoris limítrofs; actuacions davant dels òrgans públics, judicials o notarials; renovació de permisos i documentació oficial o altres tràmits administratius inajornables; i realització d'exàmens o proves oficials inajornables.
 • Confinament municipal durant els caps de setmana: no es pot sortir del municipi de residència des del divendres a les 6h fins el dilluns a les 6h, excepte per les mesures contemplades en l'apartat anterior; activitats esportives individuals a l’aire lliure entre municipis limítrofs; permisos i visites penitenciaris; i custòdia compartida.
 •  El comerç minorista d’alimentació i productes essencials i de primera necessitat (productes d’alimentació, begudes, productes higiènics, altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres veterinaris, concessionaris d’automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d’estètica i centres de jardineria), inclosos els establiments en centres comercials, pot romandre obert.
 • El comerç minorista que no és d’alimentació ni és essencial pot obrir sempre i quan tingui menys de 800 m2 i limiti l’aforament al 30% de la seva capacitat. Si tenen més de 800 m2, han de limitar l’aforament a 800 m2, i al 30% d’aforament adaptat proporcionalment a la superfície de 800 m2.
 • Centres comercials tancats: poden obrir les botigues d’alimentació, productes essencials i de primera necessitat i qualsevol que tingui una superfície inferior a 800 m2 i accés directe des del carrer a la botiga i amb aforament limitat al 30%.
 • Mercats no sedentaris: aforament limitat al 30%.
 • Tancament de tots els equipaments esportius, excepte els de tecnificació i lligues professionals.
 • Parcs i jardins públics i àrees de joc infantil romandran oberts fins a les 20.00 hores.
 • Arxius, museus, galeries d’art: activitats limitades al 33% de l’aforament.
 • Biblioteques: només per a préstec de documents reservats.
 • Cerimònies civils i religioses i culte: aforament limitat al 30%, sense excedir el nombre màxim de 100 persones.
 • Horaris:
  • Els serveis o comerços minoristes han de tancar a les 21h.
  • Els restaurants poden oferir servei de menjar per emportar fins les 22h i servei de lliurament a domicili fins les 23h.
  • Les activitats culturals permeses han de finalitzar a les 22h.
  • Els comerços d'aliments i altres productes essencials no estan afectats per les restriccions horàries i el seu horari d'obertura és l’habitual d'acord amb la normativa que limita els horaris de les botigues.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides