Els Mossos d’Esquadra van actuar sense ordre judicial en el segon desnonament de Ciutat Meridiana

Així ho assenyala el comissari en cap del cos policial, Eduard Sallent, que assegura que la reocupació d’un domicili és un “delicte flagrant” i que la intervenció buscava “restituir la propietat”
Eduard Sallent

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha admès que el desallotjament d’una família amb tres menors de Ciutat Meridiana (Nou Barris) dut a terme aquest dijous a la nit, poc abans del toc de queda, pel seu cos policial es va fer sense ordre judicial. Sallent ha relatat que els Mossos van efectuar aquest dijous pel matí un llançament ordenat per un jutge, i que el domicili va ser reocupat, fet que constitueix, per Sallent, un “delicte flagrant”. A continuació, la policia catalana va actuar per segona vegada cap a les sis de la tarda per “restituir la propietat”.

El Sindicat d’Habitatge de Nou Barris, que va demanar aquest dijous el suport dels veïns del barri per aturar el desnonament, ha lamentat a través del seu compte de twitter que aquest prosperés i ha carregat fortament contra el govern de la Generalitat: “Contra els desnonaments i la repressió, un poble dempeus! Avui Ciutat Meridiana i #NouBarris ho han donat tot per aturar un desnonament amb nocturnitat i traïdoria. No s'ha aconseguit, però no defallim. Continuarem, costi el que costi! Vergonya de Govern! Vergonya de Mossos!”. Així mateix, consideren que el procediment no va ser l’encertat, ja que “ni l’Ajuntament de Barcelona ni serveis socials estaven assabentats del desnonament”, qüestió obligatòria quan es tracta d’una família amb menors.

L’advocada penalista i codirectora d'Irídia, Anaïs Franquesa, ha mostrat la preocupació pel fet que es dugui a terme “un desnonament d'aquestes característiques, en plena pandèmia i amb toc de queda”, i ha lamentat  que “els Mossos d’Esquadra actuïn per la via directa, sense ordre judicial”. “És molt greu”, ha afegit.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides