Admesa a tràmit la querella presentada per Torrent i Maragall pel presumpte cas d’espionatge

La Fiscalia rebutja, per ara, investigar a l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán
Ernest Margall amb Roger Torrent

El jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i el diputat i president del grup municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, pel presumpte cas d'espionatge a diversos dirigents independentistes, entre els quals es troba els querellats o l’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel.

L’obertura de diligències per investigar aquest possible cas d’espionatge s’ha fet d’acord amb el criteri de la Fiscalia.

Torrent i Maragall van presentar la querella el passat 30 de juliol contra l’exdirector del CNI, Félix Sanz Roldán, i l’empresa israeliana NSO Group per la presumpta intercepció de comunicacions i “espionatge informàtic”.

Per ara, el Ministeri Públic ha demanat al jutjat instructor que investigui l’activitat de la companyia israeliana i que requereixi a l’empresa telefònica Vodafone, però s’ha oposat a la investigació de Roldán.

El president de la cambra catalana i el diputat republicà, juntament amb unes 1.400 persones més, van ser pressumpament atacats pel programa Pegasus el 2019, un sistema de l’empresa NSO Group que només està a l’abast de policies i sistemes d’intel·ligència de governs estatals.

En aquest sentit, ambdós denuncien que es tracta “d’un espionatge polític vinculat als serveis d’intel·ligència estatals".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides