Comín diu que la UE ignora la violació dels drets fonamentals a Espanya

L'exconseller creu que la Comissió Europea està obrint la porta a què es posi en perill l'estat de dret a altres països
Toni Comín
Toni Comín

Toni Comín denuncia que la Comissió Europea està posant en perill l'estat de dret dels països de la Unió Europea (UE) perquè no ha incorporat el que ell considera una "violació dels drets fonamentals a Espanya" en un informe sobre l'estat de dret als països de la unió. En un missatge a Twitter, Comín diu: "Quina insensatesa! La Comissió Europea, en el seu informe sobre l'estat de dret a la UE, ignora la violació dels drets fonamentals a Espanya, però posa el focus sobre Polònia i Hongria", i es pregunta, "es pensa que aquests països callaran davant d'aquest "doble estàndard"?".

Comín, en el mateix missatge diu: "No s'adona la Comissió Europea que, tolerant (per omissió) que un estat com Espanya faci el que fa, està obrint la porta a què la resta d'estats membres acabin fent el mateix?". Comín acaba dient que "la institució que hauria de vigilar l'estat de dret a la UE actuant així el que fa és posar-lo en perill".

L'exconseller de Salut de l'executiu de Carles Puigdemont es queixa del fet que en l'Informe sobre l'Estat de Dret de 2020 de la UE, la Comissió Europea no hagi destacat les denúncies que han fet el Govern de la Generalitat i diferents entitats i col·lectius en les quals es qüestionava el sistema judicial, las corrupció i la manca de llibertat de premsa a Espanya. El govern català i les entitats denunciants també posaven sobre la taula el que consideren la vulneració de drets relacionada amb el procés independentista i els independentistes que estan complint penes de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides