Per què Rakuten i Beko no volen renovar amb el Barça?

Messi, amb la samarreta del Barça, patrocinada per Rakuten

Dos dels contractes principals de patrocini del FC BarcelonaBeko i Rakuten, finalitzaran el 30 de juny que ve sense que els equips de màrqueting i de l'àrea comercial del club hagin aconseguit arrencar un any més com era el desig i l'objectiu de Josep Maria Bartomeu.

Les converses, almenys fins aquesta setmana, es donaven per fracassades entre totes les parts, una circumstància que, en cas de confirmar-se, afegiria encara més complicacions als candidats que aspirin a la presidència del club. El plantejament de Bartomeu era el d'aconseguir deixar un any de pròrroga d'ambdós contractes perquè la nova directiva disposés d'un marge de sis mesos per renovar o canviar de patrocinador. Fins i tot s'havia especulat amb una clàusula de ruptura per part de club en poder de la nova junta que, en qualsevol cas, no s'hauria acceptat sense una penalització a càrrec del club.

Un panorama econòmic que es complica i que obliga els aspirants a candidat a presentar els seus programes econòmics tenint en compte que no poden comptar amb dos ingressos importants i que, en tot cas, hauran de negociar amb la soga a coll.

Cal suposar que amb aquest futur els patrocinadors oferiran contractes a la baixa i subjectes probablement al fet que la continuïtat de Leo Messi, incerta en aquest moment, marqui el sostre de les propostes.

Ara per ara, el patrocinador de la samarreta, Rakuten, que a més té una part de l''e-comerce' audiovisual no es planteja renovar sense un ajust de les condicions i amb la sensació que el club, sota l'amenaça del vot de censura, s'ha tornat del tot inestable.

Per la seva banda, Beko, patrocinador de la roba d'entrenament i altres contraprestacions, també disposa de menys marge financer i dubte que el Barça estigui avui en condicions de tenir un interlocutor fiable fins que la convulsió del club es resolgui, la qual cosa no sembla que passarà fins que se celebrin les eleccions. Probablement llavors ja serà massa tard.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides