L’independentisme atura al Parlament l’exigència d’eleccions a Torra

JxCat, ERC i la CUP, en canvi, acorden que només la cambra catalana, i no els tribunals, decideixen legítimament sobre el president i el govern
El Parlamento catalán, votando las propuestas de resolución al final
El Parlamento catalán, votando las propuestas de resolución al final del debate de política general

La majoria que les tres formacions independentistes sumen al Parlament de Catalunya ha evitat que prosperin les diverses propostes de resolució plantejades aquest divendres amb què els grups de l'oposició han demanat eleccions al president de la Generalitat, Quim Torra.

Així doncs, ERC, que està demanant insistentment al president de la Generalitat que fixi la data de les eleccions, ha impedit que una majoria de la cambra les hi reclami en la darrera jornada del debat de política general.

Tampoc han prosperat una proposta crítica amb la gestió de la pandèmia -del PSC- ni una altra partidària d'evitar el bloqueig institucional en el cas que Torra sigui finalment inhabilitat pel Tribunal Suprem -de Cs-, entre altres iniciatives de l'oposició sobre la gestió del govern.

En canvi, JxCat, ERC i la CUP han aprovat una proposta que manifesta que "només la majoria d'aquest Parlament té legitimitat per atorgar o retirar la confiança al president i al Govern".

El text ubica la "voluntat sobirana de la ciutadania de Catalunya" sobre qualsevol "criminalització, amenaça o intimidació o intent de deslegitimació per part de la judicatura o la fiscalia espanyola".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides